• PANČEVO: Budžet za 2020. preko šest milijardi dinara. Najveće kapitalne investicije neće ići iz gradske kase

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odbornici Skupštine Grada Pančeva usvojili su danas budžet za 2020. godinu koji će biti nešto veći od šest milijardi dinara. Jedna od njegovih karakteristika je da nije planirano nikakvo kreditno zaduženje grada. Sve investicije biće realizovane iz sredstava lokalnog budžeta, ili kroz donacije s viših nivoa vlasti.

    Predrag Živković, zamenik gradonačelnika je najavio da će od kapitalnih investicija sa 40 miliona dinara biti finasirana izgradnja stanova za socijalno stanovanje, uređenje Njegoševe ulice koje će koštati 60 miliona dinara, zatim izrada tehničke dokumentacije za izgradnju puteva u Severnoj poslovnoj zoni i za Šemićevu ulicu. Najveće kapitalne investicije će samo delimično finasirati pančevački budžet kao što je javno-privatno partnerstvo izgradnje lokalnih puteva u vrednosti od 572 miliona dinara, ili rekonstrukcija Ulice Dimitrija Tucovića vredne oko 260 miliona dinara koja će biti plaćena iz pokrajinskog budžeta.

    Odbornici vladajućih stranaka su za oko pola sata doneli 62 odluke, jer je i ova sednica lokalnog parlamenta protekla bez učešća poslanika opozicije. Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Željko SUšec postavio je skupštinskim službama odborničko pitanje koliko dugo već odbornici „raspadnute Demokratske stranke i drugi opozicioni odbornici koji dobijaju naloge od Đilasa i Šolaka“ ne prisustvuju sednicama Skupštine, i koliko su „apanaža dobili za taj nerad“. Sušec je zatražio i konkretnu računicu koliko je to sve koštalo budžet.  

    Odbornici Skupštinr Grada Pančeva usvojili su danas budžet za 2020. godinu koji će biti nešto veći od šest milijardi dinara. Jedna od njegovih karakteristika je da nije planirano nikakvo kreditno zaduženje grada. Sve investicije biće realizovane iz sredstava lokalnog budžeta, ili kroz donacije s viših nivoa vlasti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]