Skupstina 30. decembar
Društvo

PANČEVO: Budžet za 2020. preko šest milijardi dinara. Najveće kapitalne investicije neće ići iz gradske kase

Izvor: 
Dragan Vukašinović Pon, 30/12/2019 - 12:35

Odbornici Skupštine Grada Pančeva usvojili su danas budžet za 2020. godinu koji će biti nešto veći od šest milijardi dinara. Jedna od njegovih karakteristika je da nije planirano nikakvo kreditno zaduženje grada. Sve investicije biće realizovane iz sredstava lokalnog budžeta, ili kroz donacije s viših nivoa vlasti.

Predrag Živković, zamenik gradonačelnika je najavio da će od kapitalnih investicija sa 40 miliona dinara biti finasirana izgradnja stanova za socijalno stanovanje, uređenje Njegoševe ulice koje će koštati 60 miliona dinara, zatim izrada tehničke dokumentacije za izgradnju puteva u Severnoj poslovnoj zoni i za Šemićevu ulicu. Najveće kapitalne investicije će samo delimično finasirati pančevački budžet kao što je javno-privatno partnerstvo izgradnje lokalnih puteva u vrednosti od 572 miliona dinara, ili rekonstrukcija Ulice Dimitrija Tucovića vredne oko 260 miliona dinara koja će biti plaćena iz pokrajinskog budžeta.

Odbornici vladajućih stranaka su za oko pola sata doneli 62 odluke, jer je i ova sednica lokalnog parlamenta protekla bez učešća poslanika opozicije. Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Željko SUšec postavio je skupštinskim službama odborničko pitanje koliko dugo već odbornici „raspadnute Demokratske stranke i drugi opozicioni odbornici koji dobijaju naloge od Đilasa i Šolaka“ ne prisustvuju sednicama Skupštine, i koliko su „apanaža dobili za taj nerad“. Sušec je zatražio i konkretnu računicu koliko je to sve koštalo budžet.  
MarketingNajnovije vesti