• PANČEVO: „Connecting“ dobio nagradu za program „Kad porastem biću…“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Letnji edukativni program “Kad porastem biću…“, organizacije „Connecting“, osvojio je drugo mesto na ovogodišnjem Nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Konkurs za ovo takmičenje raspisao je Euroguidance centar uz podršku Fondacije Tempus, a odluka o izboru nagrađenih programa saopštena je na Petoj Nacionalnoj Euroguidance konferenciji 6. oktobra 2017. godine.

    – Ova nagrada nam mnogo znači. „Kad porastem biću…“ program smo sproveli 2 puta, što je ukupno 100 sati radiočarskog rada, a 38 mladih je prošlo kroz program. Neki od njih su nastavili da se dalje usavršavaju kroz programe neformalnog obrazovanja, a najčešće mladi ističu da nakon ovog programa razmišljaju drugačije, da su postali svesni opcija koje im se pružaju i da su motivisani da ih iskoriste. Nama to donosi osećaj velikog zadovoljstva, a ovo priznanje nam daje vetar u leđa i dodatno nas motiviše da nastavimo da radimo na usavršavanju programa, rekao je Nikola Veljković, koordinator programa.

    „Kad porastem biću…“ je program karijernog informisanja i savetovanja za mlade od 14 do 18 godina koji za glavni cilj ima osnaživanje mladih da samostalno i promišljeno donose odluke o nastavku karijere ili školovanja. Sastoji se od niza radionica kroz koje mladi imaju priliku da razvijaju prenosive veštine, preispituju svoja interesovanja i upoznaju se sa profesijama koje ih interesuju kroz neformalne razgovore sa ljudima različitih zanimanja. Ovaj program sprovodi Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ iz Pančeva.

    Program je osmišljen i prvi put realizovan tokom leta 2016. godine kao praktičan deo obuke za omladinske lidere koju je sprovodio NAPOR (Nacionalna Asocijacija Praktičara/ki Omladinskog Rada), a finansiralo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Ove godine, ipak, finansijska podrška je izostala.

    – Aplicirali smo sa ovim programom na konkurse Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i na lokalni konkurs za omladinu. Nismo dobili sredstva, a od pokrajine nismo dobili čak ni odgovor kada smo tražili povratnu informaciju o tome šta nije bilo dobro kako bismo unapredili naš program. Na lokalu je sve neizvesno već mesecima, nemamo informacije, a i dalje čekamo rezultate iako je prvi deo planiranih projektnih aktivnosti već završen. Ipak, nadamo se da će se nakon ovog priznanja neke stvari promeniti i da ćemo moći da realizujemo ostale aktivnosti, s obzirom da je u planu trening za vršnjačke edukatore koji bi učesnicima i učesnicama „Kad porastem biću…“ programa pružio priliku da stečeno znanje šire dalje među svojim vršnjacima, rekao je Veljković i dodao: 

    – Ove godine uspeli smo da realizujemo letnji edukativni program zahvaljujući partnerima koji razumeju važnost ovakvog programa, koji su prepoznali vrednosti i pomogli nam, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Tako među partnerima imamo Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“, knjižaru „Aldi“ od koje smo dobili neophodan radioničarski materijal, fotokopirnicu „Hamer“ koja nam je odštampala promotivni materijal, Dom omladine i Streljačku družinu „Pančevo 1813“ koji su nam ustupili prostor za sprovođenje radionica i portal 013info koji je redovno izveštavao o programu. Svim partnerima smo neizmerno zahvalni jer da nije bilo njih ove godine ne bismo bili u mogućnosti da realizujemo program i veoma nam je drago da u našem gradu postoje odgovorni ljudi kojima je stalo do pravilnog razvoja mladih.

     

     

    Letnji edukativni program “Kad porastem biću…“, organizacije „Connecting“, osvojio je drugo mesto na ovogodišnjem Nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Konkurs za ovo takmičenje raspisao je Euroguidance centar uz podršku Fondacije Tempus, a odluka o izboru nagrađenih programa saopštena je na Petoj Nacionalnoj Euroguidance konferenciji 6. oktobra 2017. godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]