Akcija u parku
Društvo

PANČEVO: Cveće i sveće kao pomen posečenim stablima

Izvor: 
013info Čet, 25/11/2021 - 17:16Gradski odbori Zajedno za Srbiju, Otvorene građanske platforme Akcija i organizacije Pančevo u pokretu su danas u Gradskom parku oirganizovali protest povodom seče stabala, saopšteno je iz ovih organizacija.

Prisutni su ostavljali cveće i sveće kao pomen posečenim stablima uz tekst pesme Đorđa Balaševića „Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio. I shvatiće kad-tad da ne zna šta je hlad“, dovodeći u pitanje opravdanost seče nekih stabala.

- Smatramo da je tokom proteklih desetak godina zamena stabala trebala da bude sukcesivna kako bi se očuvala osnovna struktura parka i da se zdravo drveće nije smelo dirati“ – rekla je Jadranka Jevremović, predsednica Gradskog odbora Zajedno za Srbiju Pančevo.

Ona je dodala da je zbog značaja trga koji je lična karta grada i mesto koje svakodnevno koristi veliki broj Pančevaca bilo neophodno uključiti što veći broj građana koji bi svojim sugestijama i mišljenjima uticali na konačni izgled trga.

- Tako mi u Akciji vidimo stvaranje grada po meri građana,  rekla je Jevremovićeva.

Podsetimo, prošle nedelje počela je druga faza rekonstrukcije Gradskog parka, a tada je najavljeno da će 16 stabala koja su prema izveštaju Šumarskog fakulteta u lošem stanju biti posečeno i na njihovo mesto biti posađene višegodišnje sadnice.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti