• PANČEVO: Darko Rundek će u subotu posetiti „Kafanu kod platana“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na pozivi Inicijative “Odbranimo Teslu” u subotu, 31. jula oko 16 sati, hrvatski muzičar Darko Rundek posetiće mesto na kome je posečen platan – „Kafanu kod platana“ u Ulici Miloša Obrenovića, najavljeno je iz Inicijative „Odbranimo Teslu“.

    Darko Rundek poznat je kao izuzetno aktivni pobornik raznih akcija za očuvanje prirodne okoline i zaštitu prava životinja.

    Podsetićemo samo na neke akcije koje je Darko Rundek podržao da bi skrenuo pažnju na potrebu očuvanja životne sredine.

    Darko Rundek je recimo sa dečijim horom “Zbrku” snimio rep pesmu i spot “Reci ne!”, kojom se pridružio akciji organizacije Greenpeace Hrvatska protiv upotrebe jednokratne plastike

    Rundek se svojevremeno  pridružio umetnicima okupljenim oko akcije “Save the Blue Heart of Europe”, čiji je cilj zaštita balkanskih reka ugroženih izgradnjom mini hidroelektrana. “

    Početkom  2019. godine u Domu omladine Beograda, Rundek je održao nekoliko koncerata u okviru manifestacije “Dani Darka Rundeka u Beogradu” na kojima, u duhu njegovog zalaganja za ekologiju, nisu korištene jednokratne plastične čaše, već se piće moglo konzumirati isključivo iz trajnih plastičnih čaša. Na Rundekovu inicijativu, potom je Arsenal Fest 09 u Kragujevcu bio prvi srpski muzički festival na kome su upotrebljavane trajne plastične čaše.

    Takođe, na koncertu Rundeka & Ekipe u Botaničkoj bašti neće biti jednokratnih plastičnih čaša, već će za piće služiti samo trajne plastične čaše.

    On je podržao i kampanju protiv izgradnje mini hidroelektrana na području planinskih reka oko Kraljeva. Tim povodom je napravio i koncert podrške u tom mestu.

    Rundek je tada ispričao kako poslednjih godinu-dve uglavnom živi na ostrvu Braču, gde njegova porodica prizvodi hranu u bašti ili nabavlja s drugog imanja, dok plastičnog otpada imaju minimalno, a većinu papirnog otpada koristi zimi za grejanje.

    „Svaki od tih koraka daje kvalitet i pažnju i hrani i predmetima sa kojima čovek barata, ta pažnja je poklon, nije bitno da imaš puno, već da imaš pažnju. Ono što imaš s pažnjom, količina te pažnje je bogatstvo, to pokušavam preneti i u svojim pesmama“, kazao je tada Rundek.
     
     

    Na pozivi Inicijative “Odbranimo Teslu” u subotu Darko Rundek posetiće mesto na kome je posečen platan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]