• PANČEVO: Delu novinara nije dozvoljeno da prisustvuje sednici Skupštine grada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Velikoj Sali Gradske uprave Pančeva, danas je održana poslednja sednica Skupštine grada Pančeva u ovom sazivu. Sednica je počela minutom ćutanja kojim je odata pošta nedavno preminuloj odbornici Dušici Jovanović.

    U nastavku su odbornici pod punom zaštitnom opemom verifikovali mandat novoj odbornici Snežani Todorović sa liste DJB, koja je i položila zakletvu. Narednih tridesetak minuta glasalo se o dvadesetak tačaka dnevnog reda. Par tačaka bilo je izmenama ugovora o osnivanju Pantransporta i promeni osnivačnog kapitala, a usvojen je i predlog rešenja o prodaji zemljišta novom investitoru koji dolazi u naš grad.

    Interesantne stvari događale su se za to vreme u holu Gradske uprave. Naime novinarima Tanjuga, RTV i urednici portala pancevo.mojkraj, nije dozvoljen ulazak u Veliku salu. Dok novinarima koji su došli pre početka (RTV Pančevo, panpress, 013info) niko nije postavljao pitanje, dotle su ove naše kolege koje su zakasnile na početak sednice imale problem sa obezbeđenjem.

    Objašnjenje radnika obezbeđenja je bilo konfuzno, novinarima nije dato jasno obrazloženje zašto nisu mogli da obave svoj novinarski zadatak i uđu na sednicu Skupštine grada. U pitanju su kolege koje više od dvadeset godina dolaze na sednice i kažu da je ovo prvi put kako im ulaz nije dozvoljen.

    Novinari su imali svu zaštitnu opremu, mada su se i na ulazu delile maske i rukavice. Dakle to nije razlog.

    Jedino što je ličilo na objašnjenje bio je odgovor „ne smete da prekidate sednicu“, premda su novinari zbog prirode posla uvek ulazili i izlazili iz skupštinske sale i nikome to nije smetalo.

    Nakon završetka sednice upitali smo predsednika Skupštine Pančeva Tigrana Kiša, zašto su naše kolege zaustavljene na ulazu. Kiš je bio vidno iznenađen, i rekao nam je kako on preuzima svu odgovornost jer odgovornost za ono što se dešava na skupštini i jeste na njemu.

    Kiš nije imao pravo objašnjenje za ovaj incident koji se dogodio. Rekao nam je samo da su ustanovili broj ljudi koji zbog mera zaštite zbog pandemije može biti prisutan u sali i da je to 70 ljudi, ali da je bilo prisutno svega njih pedesetak.

    – Ja se svima vama izvinjavam zbog toga što se desilo, rekao je Kiš.

    Bilo kako bilo, ovaj saziv Skupštine je danas završio svoj mandat. Kakav će biti sledeći ostaje da vidimo nakon izbora.

     

    U Velikoj Sali Gradske uprave Pančeva, danas je održana poslednja sednica Skupštine grada Pančeva u ovom sazivu. Sednica je počela minutom ćutanja kojim je odata pošta nedavno preminuloj odbornici Dušici Jovanović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo