Elektrotehnička škola Nikola Tesla Pančevo
Društvo

PANČEVO: Devojčice osvajaju Elektrotehničku školu

Pančevo, Uto, 11/07/2017 - 07:48
Vladimir Đoković 

Pojedini smerovi u srednjoj elektrotehničkoj školi “NikolaTesla” postali su izuzetno interesantni i sve je više upisanih devojčica. Prag upisa za administrator računarskih mreža ove godine dostigao je 88,06 bodova što je tri boda više nego prošle godine. Prag za upis za elektrotehničare informacionih tehnologija je dostigao 93,25 bodova a za smer multimedije 80,7 bodova.

Smer multimedije sa najviše 98,25 bodova upisala je jedna od 11 devojčica koje su uspele da upišu a od 8 devojčica na smeru informacionih tehnologija najbolje plasirana je i prva sa 99 bodova.

- Raste broj bodova za najatraktivnije smerove. Za godinu dana rast od tri boda je izuzetno veliki. Očigledno su đaci i roditelji zainteresovani za srednje stručne škole. Pogotovo za inovativne smerove koji su lakše zapošljivi. Našoj školi fali prostora što nas ograničava u otvaranju novih odeljenja za najatraktivnije smerove. A sudeći po interesovanju mogli bi da upišem još dva odeljenja učenika, kaže Nikola Ćurčin, direktor Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”.

Već više godina srednja elektrotehnička pokušava da stvori uslove da se na školskom placu izgradi dodatna školska zgrada.

 
MarketingNajnovije vesti