• Pančevo: Direkcija i GSA će raditi isto, a naplaćivaće kroz cenovnik

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Od 1. decembra gradska JP Direkcija i JP Gradska stambena agencija neće biti finansirani kao indirektni budžetski korisnici, jer je taj model zakonom ukinut.

    Dan pošto je Skupština Grada Pančeva donela niz odluka kojima se uređuje nov način plaćanja poslova koje će obavljati Direkcija i GSA, član Gradskog veća Aleksandar Stevanović i direktorke ova dva gradska preduzeća, Direkcije – Maja Vitman i GSA – Zdenka Jokić, obratili su se javnosti.

    Kako je naglašeno, Direkcija, iako će sa osnovnom arhitektonskom delatnošću obavljati opšte javne poslove upravljanja putevima i održavanja javne rasvete, imaće i 23 dodatne delatnosti. Dok će GSA nastaviti nastaviti da u ime grada prodaje usluge od javnog interesa u oblasti stanovanja.

    Grad i njegova dva preduzeća već u decembru međusobne odnose definisaće preko cenovnika koji je prihvatila Skupština grada. A izraženo je očekivanje da će posle rada u decembru na ovaj način ista vrsta poslovanja biti produžena i u 2017. godini.

    Kako su istakle direktorke, broj zaposlenih u Direkciji i GSA se uvođenjem novog načina rada neće smanjiti. U GSA nastaviće da radi 25 zaposlenih, a u Direkciji njih 93.

    Aleksandar Stevanović je ovom prilikom naglasio da je cilj bio da se sa što manje promena rad Direkcije i GSA prilagodi novom zakonskom okviru, što je uz veliko zalaganje radne grupe uspešno i urađeno.

    Od 1. decembra gradska JP Direkcija i JP Gradska stambena agencija neće biti finansirani kao indirektni budžetski korisnici, jer je taj model zakonom ukinut.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]