Skupština Pančeva novembar 2018
Društvo

PANČEVO: Direktan prenos sednica Skupštine grada ipak postoji, ali nije za građane

Pančevo, Sre, 09/01/2019 - 08:11
Vladimir Đoković


Čitave 2018. godine deo opozicionih odbornika spočitavao je gradskim vlastima a pre svega predsedniku Skupštine grada Pančeva Tigranu Kišu nedostatak direktnog prenosa sednica skupštine. Sednice skupštine grada počele su prvo radijski, a zatim i televizijski, da se prenose krajem 90-tih godina. Posle više od decenije i po prenosi su prvo postali odloženi snimci čitavog toga sednice, a posle privatizacije RTV Pančevo sednice gradskog parlamenta više nisu snimane.

U okviru osavremenjavanja rada u skupštinskoj sali instalirane su kamere, čak je i jedna sednica prenošena preko interneta, ali već više sednica prenosa nema.

Učestvujući u polemici na jednoj od sednica u krajem prošle godine gradonačelnik Saša Pavlov spomenuo je da je u kabinetu pratio prenos pa došao da reaguje. Odbornik “Dosta je bilo” Šandor Đerfi zatim je postavio odborničko pitanje gde se u zgradi Gradske uprave može pratiti direktan prenos sednica skupštine. Odeljenje za informatiku Gradske uprave Pančeva odgovorilo je da je “audio prenos zasedanja skupštine moguće pratiti u lokalnoj mreži Gradske uprave grada Pančeva”.

Kako se ispostavilo, prenosa skupštinske sednice ipak ima, ali oni su za članove gradske vlasti i službenike Gradske uprave, a ne za građane Pančeva koji su birali odbornike Skupštine grada i u čije ime oni polemišu i odlučuju.
MarketingNajnovije vesti