Stari zatvor u Njegoševoj
Društvo

Pančevo dobija novi zatvor sledeće godine

Izvor: 
Beta Pet, 04/09/2015 - 20:07
Izgradnja počinje na proleće 2016. godine, na lokaciji udaljenoj sedam kilometara od grada.

Na skupštinskom Odboru za finansije, u petak 4. septembra usvojen je Sporazum između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije o kreditu za izgradnju novog zatvora u Pančevu i izmeštanje sadašnjeg objekta iz centra grada.

Na sednici Odbora je rečeno da bi izgradnja trebala da počne na proleće, na lokaciji udaljenoj sedam kilometara od grada.

Pomoćnik ministra finansija Verica Ignjatović kaže da je u pitanju zajam od 18 miliona evra, da je period otplate 20 godina, a grejs period je pet godina. Prema njenim rečima, to je deo ukupne vrednosti projekta, a drugi deo će biti obezbeđen iz budžeta Srbije, Grada Pančeva i donacije EU, odnosno investicionog okvira za Zapadni Balkan u iznosu od 1,46 miliona evra.

Savetnik u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Aleksandar Drobnjak rekao je da je sada zatvor u centru Pančeva usred pešačke zone, a zgrada je sagrađena u 19. veku i od istorijskog i kulturnog je značaja, pod zaštitom države, zbog čega je proširenje kapaciteta nemoguće.

 
MarketingNajnovije vesti