Ambulanta RNP
Društvo

PANČEVO: Dogovoreno otvaranje ambulante RNP početkom marta

Izvor: 
013info Sre, 23/02/2022 - 16:46Sindikat Rafinerije nafte Pančevo objavio je da je ponovno otvaranje ambulante preliminarno dogovoreno za početak marta te da će Dom zdravlja opredeliti jednog lekara i medicinsku sestru koji će u njoj raditi. 
 
Sindikat navodi da su se predsednik Sindikata Rafinerije nafte Pančevo Božo Dostić i direktor HSE Bloka Prerada Stanko Pavlović sastali su se sa novom direktorkom Doma zdravlja Pančevo dr Zoricom Sokić i njenim timom saradnika. 
 
Tema sastanka bilo je rešavanja problema koji su nastali sa obustavom rada Ambulante RNP, odlukom prethodnog menadžmenta Doma zdravlja.
 
- Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi i novom rukovodstvu Doma zdravlja su predočene potrebe velikog broja radnika Rafinerije za lako dostupnim uslugama zdravstvene službe. Na sastanku je preliminarno dogovoreno da se ponovno otvaranje Ambulante može očekivati početkom marta meseca ove godine, a Dom zdravlja za početak planira da opredeli jednog lekara i jednu medicinsku sestru koji bi radili u Ambulanti RNP radnim danima od 7 do 15 sati, saopštio je sindikat.
 
Dodaje se da je NIS a.d. Novi Sad nedavno preuzeo Petrohemiju Pančevo, pa se očekuje da će i zaposleni Petrohemije, kao i zaposleni TE-TO koristiti usluge Ambulante RNP. 
 
- Iz tog razloga i zbog velikog broja zdravstvenih kartona koje već sada ima Ambulanta RNP, u narednom periodu se može planirati vraćanje i medicine rada u krug Rafinerije, naveo je sindikat.
 
Dodaje se da je finansiranje zarada medicinskog osoblja Ambulante RNP za ovu godinu obezbeđenou budžetu kompanije NIS.
 
 
 
 MarketingNajnovije vesti