Preventivni pregledi
Društvo

PANČEVO: Dom zdravlja nastavio s akcijom preventivnih pregleda, na redu su bili zaposleni u "Dečjoj radosti"

Izvor: 
013info Sre, 13/04/2022 - 15:07Preventivni centar Doma zdravlja Pančevo nastavio je s akcijam preventivnih pregleda, a danas su na redu bili pregledi za zaposlene u PU "Dečja radost".

Zaposleni u pančevačkoj predškolskoj ustnovi su imali priliku da bez čekanja i zakazivnja obave komplentan preventivni pregled koji podrazumeva osnovna antropometrijska merenja (težinu, visinu, obim struka, procenu uhranjenosti), merenje šećera, triglicerida i holesterola u krvi, merenje krvnog pritiska, kao i skrining na depresiju.

Sa svim nalazima upućeni su lekaru, koji ih je na osnovu rezultata savetovao kako da koriguju ishranu i da primenjuju umerenu fizičku aktivnost, u cilju poboljšanja kvaliteta zdravlja.

Takođe, imali su priliku da im se uradi ultrazvučna dijagnostika štitaste žlezde i da dobiju savete lekara.

 

Preventivni pregledi
img_9583.jpg

 

Ovom prilikom pregledano je 87 zaposlenih u "Dečjoj radosti".

Iz pančevačkog Doma zdravlja ističu značaj preventivnih pregleda.

- Na ovaj način omogućeno i olakšano, kako građanima, tako i stanovnicima seoskih naselja da provere svoje zdravstveno stanje, na svom radnom mestu, bez odlaska u grad, bez uputa i bez zakazivanja, u cilju poboljšanja kvaliteta zdravlja ili kako bi se lečenje započelo na vreme, poručuju iz Doma zdravlja.

Sledeća akcija Preventivnog centra biće pregledi u zaposlenih u Osnovnoj školi "Vasa Živković.

 
MarketingNajnovije vesti