Dr Mila
Društvo

PANČEVO - DR MILA ŠKURTIĆ: Opšta medicina je sveobuhvatna

Izvor: 
013info Pon, 10/05/2021 - 15:09


Grupa “Pančevci o zdravstvu u gradu” izabrala je ovog meseca Milu Škurtić, za najbolju doktorku opšte medicine. Doktorka Mila Škurtić je rođena u Peći gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Prištini.

- U vihoru ratnih dogadjanja, započela sam novi život u Pančevu pre 22 godine. Tu je i počela moja radna karijera, kao seoski lekar u Kačarevu i Dolovu. Specijalističke studije iz opšte medicine sam završila u Beogradu 2012.godine, priča nam doktorka Mila.

U ambulanti, Donji grad radi od 2015. godine, sada i kao šef te jedinice.

-  Medicina je moj život, obožavam je, i valjda zato što volim da upoznajem ljudski organizam, izabrala sam opštu medicinu. Taj holistički pristup je nezamenljiv u odnosu na sve ostale grane medicine. Volim da budem aktivna na svim edukativnim predavanjima , seminarima, bilo da izlažem svoje radove,ili da ispratim druge, kaže dr Mila Škurtić.

Ona je majka dvoje dece. U braku je dve decenije.

-  Moju svakodnevnicu čini moj posao, porodica i prijatelji. To je izvor moje sreće, objašnjava doktorka.

Naši životi su malo promenjeni u ovoj kovid epohi - gubili smo drage ljude, mnogo su lekari bili na ispitu svog znanja i veština.

- Kada ste u odluci da "lečite" ljude telefonskim putem, a da ih ne poslušate, i to bude uspešno, onda ste majstor svog zanata. U kovid ambulantama je odluka bila sigurnija , jer su ljudi dolazili lično, ali i rizik od zaraze je bio veći. Opšta medicina je u kovid vremenima dokazala da nije samo služba pisanja uputa i recepata, već ozbiljna klinička struka, pojašnjava nam doktorka.

Zanimalo nas je i kako doživljava Pančevo, grad u koji je došla pre više od dve decenije.

- Gradu koji me je prihvatio raširenih ruku, mogu samo da zahvalim na svemu , kao i svim ljudima iz ove grupe, koji su me izdvojili za ovo lepo priznanje, kaže nam ona.

 
MarketingNajnovije vesti