Pančevo epicentar na hirurškoj mapi Evrope

Društvo

Pančevo epicentar na hirurškoj mapi Evrope

Pančevo, Čet, 17/10/2019 - 13:11
Ivana Vlajovic


Koloproktološka radionica, koja se ove godine održava po šesti put, okupila je u Pančevu veliki broj domaćih hiruga, ali i vodećih inostranih profesora. Tokom dvodnevne radionice okupljeni hirurzi će se i teorijski i praktično baviti temom laparoskopske hirurgije i prednostima ovakvih operacija, a veliki broj hirurga iz Srbije i zemalja regiona će imati mogućnost da uče na najkvalitetniji mogući način, kako kroz predavanja, tako i praćenjem operacija koje izvode vrhunski laparaskopski hirurzi Evrope.

Direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka nije krio zadovoljstvo što se nalazi na čelu ustanove koja je u stanju da dovede velika imena u ovoj oblasti hirurgije i organizuje jedan ovakav skup u Srbiji.  

„Danas i sutra smo na hirurškoj mapi Evrope sigurno jedan epicentar u kome će se odvijati laparoskopske operacije raka debelog creva na najvišem mogućem nivou, uz učeće eminentnih profesora iz čitave Evrope i kolega iz zemalja regiona“ rekao je dr Ovuka.

Ovogodišnja Koloproktološka radionica trajaće 17. i 18. oktobra, a slični skupovi u Pančevu organizuju se još od 2004. godine.
MarketingNajnovije vesti