autobuska sedišta Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Građanin Janković je predao primedbu na projekat za izgradnju nove autobuske stanice - pročitajte šta zamera

Izvor: 
013info Pet, 08/07/2022 - 20:05Penzioinisani policijski inspektor iz Pančeva, aktivista i osnivač Instituta za istraživanje korupcije "Kareja" Siniša Janković, predao je danas, u svojstvu građanina, Gradskoj upravi, primedbu na Urbanistički projekt koji se tiče izgradnje nove autobuske stanice.

 

Šta Janković zamera ovom objektu možete pročitati u primedbi koju prenosimo u celosti.
 

Podnosim promedbe na navedeni urbanistički projekat izmeštanja/izgradnje nove autobuske stanice, te to smatram kao dva projekta.

Takođe, smatram da je ovaj urbanistički „poduhvat“ nekompletan bez povezanog urbanističkog pristupa istovremeno i sa novim objektom koji bi došao na mesto stare, a izmeštene autobuske stanice.

Smatram da bi izgradnja novog objekta u tom delu grada dodatno spustila nivo kvaliteta života Pančevaca. Posebno ističem kvalitet života meštana okolnih naseljenih mesta, starih i bolesnih ljudi koji u grad Pančevo dolaze kod lekara, kao i učenik srednjih škola iz okolnih mesta koji u Pančevo dolaze u  srednju školu. Ovaj urbanistički projekt se jednako i na njih odnosi, te smatram da je grad morao da aktivnije uključi i meštane okolnih sela, kao i da ih o svom urbanističkom poduhvatu detaljno obavesti.

Izgradnja nove stanice je neprihvatljiva iz niza urbanističjih, ekonomskih, ekoloških i praktičnih razloga i ona nije u interesu Grada Pnčeva i građana Grada Pančeva. Te razloge ću obrazložiti na javnoj raspravi ili sednici Komisije za planove, na koju očekujem da me pozovete i to tako što ćete da me o vremenu i mestu održavnja javne rasprave ili sednice Komisije za planove obavestite najbolje putem mejla.

 
MarketingNajnovije vesti