• PANČEVO: Gradska Higijena prikazala 147,7 miliona dinara gubitka – biće joj umanjen kapital

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevačka JKP Higijena prikazala je gubitak od 147,7 miliona dinara i smatra da to treba pokriti na teret kapitala ovog preduzeća. Objašnjava da je prošle godine ostvaren gubitak od 101,1 miliona dinara, a 46,6 miliona je iz ranijih godina.

    Za razloge prošlogodišnjeg gubitka navode prekid naplate parkiranja u toku vanrednog stanja, izdatke po naknadi troškova izgubljenih sudskih sporova usled ujeda pasa lutalica, indirektan otpis potraživanja, ispravke vrednosti nenaplaćenih potraživanja, direktan otpis potraživanja, isknjiženja učešća u kapitalu Azotare, obezvređivanje vrednosti akcija Simpa i požar na autosmećaru.

    Sa ovakvim objašnjenja složilo se Gradsko veće koje saziva i kojim predsedava gradonačelnik Aleksandar Stevanović koji je do posle junskih izbora 2020. bio na čelu baš Higijene.

    Ostalo je još da odbornici Skupštine grada to podrže.

    Do enormnih gubitaka Higijena stiže posle preuzimanja poslova iznošenja smeća iz više naseljenih mesta – sela na teritoriji Pančeva. Na deponiju kojom gazduje lagaruje se i otpad iz Kovina, navodno za novac.

    Posle ATP-a koji je nestao i Higijeni je namenjeno privatno javno partnerstvo za razvrstavanje i recikliranje smeća.

     

    Pančevačka JKP Higijena prikazala je gubitak od 147,7 miliona dinara i smatra da to treba pokriti na teret kapitala ovog preduzeća. Objašnjava da je prošle godine ostvaren gubitak od 101,1 miliona dinara, a 46,6 miliona je iz ranijih godina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo