• PANČEVO: Gradska vlast nema na inicijativu roditelja o besplatnim udžbenicima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Neformalna građanska inicijativa Roditelji opštine Pančevo poslala je dopis za sastanak sa gradonačelnikom grada Pančeva kao i gradskom većnicom za obrazovanje kako bi otvorila dijalog o mogućem finansiranju udžbenika za sve osnovce na teritoriji grada Pančeva i okoline iz budžeta grada, saopštila je ova neformalna grupa.

    Dopis je predat na gradskoj pisarnici i poslat je zvaničan mejl 22. juna, ali, kako kžu, do danas odgovor nisu dobili.

    – Pošto je zakonski rok za odgovor na naš dopis istekao, a želja i volja za saradnju nije izražena, poslata je tužba Zaštitniku građana Srbije i žalba na saradnju sa građanima/kama Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, navode oni.

    Podsećanja radi, inicijativa je okupila više hiljada roditelja iz grada Pančeva i okoline na temu finansiranja udžbenika za sve osnovce iz budžeta grada. Do sada je prikupljeno više od 3500 potpisa (jedan potpis po detetu) samo roditelja i pokrenuta je onlajn peticija.

    Tema finansiranja udžbenika je otvorena i na sednici Skupštine grada Pančevo o čemu nema traga u zapisniku, iako je o tome bilo reči.

    – Formiranje budžeta je u toku, a nama nije dato pravo u skladu sa ustavno-pravnim poretkom zemlje da damo svoje mišljenje i sugestije koje je potpisalo i podržalo više hiljada građana/ki. Nadamo se da će institucije kojima smo se obratili imati više sluha i uticati na to da se sastanak što pre održi., dodaju roditelji.

     

    Neformalna građanska inicijativa Roditelji opštine Pančevo poslala je dopis za sastanak sa gradonačelnikom grada Pančeva kao i gradskom većnicom za obrazovanje kako bismo otvorili dijalog o mogućem finansiranju udžbenika za sve osnovce na teritoriji grada Pančeva i okoline iz budžeta grada, saopštila je ova neformalna grupa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]