• PANČEVO: Gradski farmaceuti otišli – Apoteka sa dugovima ostala gradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

     

    Pretposlednji čin u gradskoj Apoteci Pančevo se dogodio. Država je preko Ministarstva zdravlja odrešila kesu i isplatila sve zaostale zarade i primanja, dala i za otpremnine odnosno socijalni program za oko 60 gradskih apotekara. Ovim činom apotekari su zadovoljni jer je na kraju krajeva urađeno kako je i rečeno objasnio nam je Borko Bojić, dugogodišnji šef sindikata koji je sam napustio Apoteku Pančevo.

    – Sve što je dogovoreno proteklih dana je isplaćeno. Oko 50 kolega je kroz sporazum a desetak kao tehnološki višak. Praktično je ostao direktor Babić i par koleginica koje su na porodiljskom odsustvu, kratko je objasnio Bojić.

    Ponor se pod Apotekom Pančevo otvorio početkom 2016. godine od kada im je račun u blokadi za više stotina miliona dinara. Kojekakva rešenja su predlagana da bi se uredio odnos sa dobavljačima – poveriocima ali uzalud. Grad Pančevo ima obavezu da ima javnu apotekarsku ustanovu i to je jedini razlog što Apoteka Pančevo u ovom momentu nije krenula put likvidacije ili stečaja. Biće interesantno videti kako će i za budžet Pančeva značajan dug biti regulisan u budućnosti. Ali sve to više nije apotekarstvo.

    Pretposlednji čin u gradskoj Apoteci Pančevo se dogodio. Država je preko Ministarstva zdravlja odrešila kesu i isplatila sve zaostale zarade i primanja, dala i za otpremnine odnosno socijalni program, samo da videla leđa za oko 60 gradskih apotekara. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]