Društvo

PANČEVO: Grejanje redovno utužuje dužnike-korisnike koji nisu ispunili svoje obaveze “pa ne dolazi do zastarelosti potraživanja”.

Pančevo, Sre, 13/03/2019 - 11:10
Vladimir Đoković

Tokom prošle godine JKP Grejanje je podnelo 367 predloga za izvršenje, u ukupnom iznosu od 14,386.214 dinara, a kancelarijama javnih izvršitelja je na osnovu troškova predviđenih Zakonom o izvršenju i obezbeđenjeu potraživanja ukupno uplaćeno 2,575.573 dinara.

- Realizacija predloga za izvršenje nije okončana u svim predmetnim slučajevima, tako se u ovom momentu ne može reći koliki će biti njihov ukupan učinak, već podaci postoje samo za one predmete koji su do sada okončani, navodi se u informaciji Grejanja koju je potpisala direktorka Zdenka Jokić.

Grejanje redovno utužuje dužnike-korisnike koji nisu ispunili svoje obaveze “pa ne dolazi do zastarelosti potraživanja”.

- Odlukom o usvajanju izveštaja o popisu imovine I obaveza sa stanjem na dan 31. 12. 2018. godine koju je usvojio Nadzorni odbor preduzeća otpisan je iznos od 4.163.675 dinara usled nemogućnosti naplate potraživanja prema kupcima za usluge grejanja za poslovni prostor usled stečaja, likvidacije I drugih slučajeva brisanja iz APR-a, za period 1996-2016. godina, koji se knjiži na teret ispravke vrednosti potaživanja, saopšteno je iz Grejanja. 
MarketingNajnovije vesti