Društvo

PANČEVO: Hitne i bitne promene gradskog budžeta - šta donosi rebalans

Izvor: 
013info Sre, 15/06/2022 - 09:13Po hitnom postupku donosi se rebalans gradskog budžeta. Dodatnih 3,8 miliona stiže Gradonačelniku za za usluge po ugovoru i tekuću budžetsku rezervu. Kroz Gradsku upravu prolazi uvećanje od 822 miliona, i to 431 iz opštin prihoda, 298 miliona kroz raspored namenskih sredstava od Republike i Pokrajine, te 88 miliona neutrošenih iz 2021. Godine.

Dodatno GSA dobija 11,5 miliona za uređenje pristupne saobraćajnice na Strelištvu, 18,9 miliona je za eksproprijaciju zemljišta za trafo-stanicu u Severnoj zoni, dodatnih 3,1 miliona za tehničku dokumentaciju Priobalja, a kod projekta uređenja bloka Američkih zgrada za 38 mliona promenjen će biti izvor finansiranja za 38 miliona dinara.

Dodatno će biti izdvojeno 7,1 miliona dinara za pešačke površine parka u Starčevu, dok će Zelenilo dobiti 43 miliona za održavanje zelenih površina. Ista firm dobiće i 10 miliona za uređenje tartana i nabavke mobilijara za dečje igralište u Narodnoj bašti.

Higijeni stiže gotovo 24 milion dinara za održavnje čistoće i kazne i penala zbog ujeda pasa. Dodatno je planirano 20 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacijeza izgradnju kapele u Ivanovu.

Za Srednjoročni plan grada Pančeva planirano je 4 miliona dinara, dok je za uređenje atarskih puteva i otresišta raspoređeno gotovo 30 miliona dinara.

Sa nivoa Srbije  rasporedjeno je 133 miliona dinara za realizaciju projekta primarne separacije otpada.

Dodatna sredstva od 250 miliona dinara planiraju se za popravke i održavanje saobraćajne infrastrukture, od toga za dalje uređenje ulice Cara Lazara 74, a za radove u ulici Dimitrija Tucovića 10 miliona što je prva faza za planirano trogodišnje ulaganje od 145 miliona dinara.

60 miliona raspoređuje se za novi projekat Vremenski uslovi i bezbednost na putu – napredna platforma grada Pančeva, dok se za projekat Smart Siti planira 10 miliona dinara.

Glavni dobitnik u korekcijama kod ulaganja u predškolsko vaspitanje je iizvođenje radova na predškolskoj ustanovi u Banatskom Novom Selu za 17,4 miliona dinara. Dok je dodatno za radove u Gimnaziji planirano 9,1 miliona dinara. Dodatna tri miliona biće potrošena na uredjenje kompleksa ambulante u Vojlovici,

Na polju kulture, Kulturnom centru umanjuje se 18 miliona dinara jer neće moći da uradi klimatizaciju i ventilaciju sale KC-a, dok se dodatno planira 7 miliona za dokumentaciju oko rekonstrukcije Narodnog muzeja.

U oblasti sporta sredstva dodaće se 100 miliona dinara za sufinansiranje posebnih programa/projekata.

Dodatna sredstva od 200 miliona dinara planira se za novčane kazne po rešenjima sudova za Apoteku Pančevo. 

 

 
MarketingNajnovije vesti