Društvo

PANČEVO: Ima znaka - nema znaka

Pančevo, Sre, 08/02/2017 - 11:25
Vladimir ĐokovićSaobraćajni znak koji je zabranjivao parkiranje i zaustavljanje na raskrsnici ulica Dalmatinske i Bačvanske u naselju Nova Misa uklonjen je.

 - Ima tome već deset dana da je ovaj znak uklonjen. To je učinjeno po rešenju Agencije za saobraćaj. Utvrdili smo manjkavosti u rešenju ranije donetom o postavljanju znaka, kaže direktor gradske Agencije za saobraćaj Petar Živković.

Ovaj znak nalazi se uz kuću porodice Klajn sa koje su pre dve nedelje uklonjeni skaradni grafiti od kojih su neki bili i kukasti krstovi. Saobraćajni znak se inače na tom mestu našao po rešenju izdatom polovinom prošle godine.

- Zvanično saobraćajni znak je po našem rešenju posle urađenog projekta postavljen krajem prošle godine. Posle se većina komšija žalila pa smo utvrdili da je bilo manjkavosti u rešenju jer nije bilo brojanja saobraćaja kako bi se utvrdila frekfencija. Zato je doneto ovo novo rešenje a saobraćajni znak uklonjen. Što ne znači da druge nadležne službe ne mogu da postupaju na ovom prostoru, objašnjava Petar Živković.

Saobraćajni znak bio je osnov da se i inače mali javni prostor oko kuće Klajnovih održi slobodnim. Pošto se javnost uznemirila zbog skaradnih grafita na fasadi njihove kuće Klajnove je posetio i načelnik Područne policijske uprave Nikola Popovac a primećena je i veća aktivnost pauka za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila. Policija je pokrenula i istragu pokušavajući da sazna ko je ispisivanjem grafita izvršio krivično delo.
MarketingNajnovije vesti