• PANČEVO: Inicijativi „Odbranimo Teslu“ nagrada „Pokretači promena 2020″

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Inicijativa „Odbranimo Teslu“ dobila je nagradu „Pokretači promena“ za 2020. godinu. Ova pančevačka incijativa prepoznata je i nagrađena u kategoriji „Pohod na aktivizam“ kao jedna od pet najznačajnijih inicijativa ove godine.

    Ova nagrada namenjena je neformalnoj grupi odnosno uspešnoj aktivističkoj inicijativi koja je kroz rešavanje lokalnog, regionalnog ili nacionalnog problema od javnog značaja uspešno aktivirala veliki broj građana. Ova kategorija namenjena je isključivo neformalnim grupama.

    Dobrivoje Milosavljević, koji je u ime Inicijative „Odbranimo Teslu“ primio nagradu, rekao je da ona dolazi u pravom trenutku.

    – Nagrada dolazi u trenutku kada je grad rešio da otuđi fantomske parcele na postojećim javnim zelenim površinama. Nadamo se da će posle ovoga grad hteti da razgovara sa nama i da uvaži potrebe svojih stanovnika, rekao je Milosavljević.

    Bez aktivnog učešća građana i civilnog društva u prepoznavanju i rešavanju problema u zajednici nema napretka. Javno zagovaranje omogućava organizovanim građanima da dođu do željenih promena, utiču na donosioce odluka i da pritom pridobiju podršku šireg kruga građana. Mnogobrojne aktivnosti organizacija i građana često ostaju nepriznate i nedovoljno vidljive za veliki deo javnosti i upravo vođena time, te je zato i pokrenuta inicijativa za dodelu godišnje nagrade za aktivne građaneNagrade koja slavi pokretače promena, motivisane građane koji istrajavaju u svojim naporima da poboljšaju svoj i živote svojih sugrađana. Nagrada je ove godine pripala i jednoj pančevačkoj inicijativi.

    Projekat je trogodišnja inicijativa koju sprovodi BOŠ, u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN) Srbija

     

     

     

     

    Inicijativa „Odbranimo Teslu“ dobila je nagradu „Pokretači promena“ za 2020. godinu. Ova pančevačka incijativa prepoznata je i nagrađena u kategoriji „Pohod na aktivizam“ kao jedna od pet najznačajnijih inicijativa ove godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]