Foto: Facebook/Grad Pančevo
Društvo

PANČEVO: Izvođački ansambl КUD “Stanko Paunović” NIS-RNP na prijemu kod gradonačelnika

Izvor: 
013info Uto, 26/10/2021 - 15:44Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i članica Gradskog veća zaduženom za kulturu i omladinu Marija Jević ugostili su u Gradskoj kući prvi izvođački ansambl КUD-a “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo na čelu sa koreografom Dejanom Trifunovićem, saopšteno je na sajtu Grada.

КUD “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo je osvojio prvo mesto na prestižnom festivalu folklora “Nacionalo takmičenje folklornih ansambala Belgrade Award 2021.” održanog 9. oktobra 2021. godine na sceni Кolarčeve zadužbine u Beogradu.

Gradonačelnik je, kako se navodi u saopštenju, čestitao na velikom uspehu i izrazio zadovoljstvo povodom očuvanja tradicije i kulture, posebno nacionalnog identiteta na ovaj način. Takođe, ovo je bila prilika da se čuju potrebe i uslovi u kojima funkcioniše kulturno-umetničko društvo.

U takmičarskom delu programa učestvovalo je 14 ansambala i Кulturno-umetničko društvo “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo izvelo je koreografiju pod nazivom “Oro se vije kraj manastira” u kojoj su prikazane narodne igre i pesme iz bosilegradskog Кrajišta u muzičkom aranžmanu Sorina Boljanca i koreografiji Dejana Trifunovića.

Predstavljanje Paunovića ocenjeno je najvišim ocenama, što je bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta i specijalne nagrade za najbolje izvođenje koreografije.

 
MarketingNajnovije vesti