• PANČEVO: Kako će se trošiti gradski budžet u sledećoj godini?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Uskoro bi trebalo da odbornici Skupštine grada Pančeva usvoje budžet za narednu, 2021. godinu.
     
    Za ostvarivanje „javnog interesa u održavanju zgrada“ budžetom za sledeću godinu planirano je 50 miliona dinara, Tehnička dokumentacija i deo radova na Priobalju viđeno je kao ulaganje od 260 miliona dinara, a izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova u delu centralnog gradskog jezgra sa 150 miliona dinara.

    Upravljanje/održavanje javnog osvetljenja koštaće 180 miliona dinara, a za delatnost Zoohigijene izdvojiće se 47,3 miliona dinara. Na „mere aktivne politike zapošljavanja“ biće utrošeno 12,3 miliona dinara, dok će unapređenje privrednog i investicionog ambijenta koštati 28,6 miliona dinara.

    U 2021. Godini planiran je i razvoj turizma i za to 21 milion dinara od čega 19,7 miliona za „promociju turističke ponude“. Na ime podrške sprovođenje poljoprivredne politike u lokalnoj zajednici biće potroeno 100 miliona dinara,  Na komasaciju otiće će dodatnih 21,6 miliona dinara a na čišćenje i uklanjanje deponija rasutih oo ataru  – 50 miliona dinara.

    Ukupno 566,5 miliona dinara planirano je da se potroši na upravljanje i održavanje saobraćajne infrastrukture, dok će 150 miliona biti utrošeno na javni gradski i prigraski prevoz putnika.  Ulaganja u bezbednost saobraćaja biće 57,2 miliona dinara.

    Za infrastrukturno opremanje Severne zone predviđeno je 28 miliona dinara.

    Predškolsko vaspitanje i obrazovanje viđeno je u budžetu grada sa 652,4 miiona dinara, osnovne škole viđene su sa 205 miliona, a srednje sa 121 milion dinara.

    Zdravstvena zaštita u buždetu Pančeva viđena je sa cifrom od 34,2 miliona dinara.

    Za razvoj kulture i informisanja predviđeno je 399,4 miliona dinara, od čega za funkcionisanje institucija kulture je 332,9 miliona.  Ono što se zove „unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja“ biće finansirano sa 42 miliona dinara.

    Za razvoj sporta i omladine planirano je 307,5 miliona dinara, od čega će sport preko konkursa pojesti nepunih 300 miliona dinara.

    Ukupno za opšte usluge lokalne samouprave opredeljuje se 1,44 milijarde dinara, od čega je 962,8 miliona dinara biti za funkcionisanje lokalne samouprave. Servisiranje javnog duga iznostiće 299,2 miliona dinara.

     

     
     

    Uskoro bi trebalo da odbornici Skupštine grada Pančeva usvoje budžet za narednu, 2021. godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]