• PANČEVO: Kako da dođete do besplatnog primerka knjige „Kako je jedna ceduljica srušila MUP“ Siniše Jankovića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Siniša Janković u četvrtak u 19 sati ispred kafea „Manijak“ u Ulici Mite Topalovića, podeliće besplatne primerke knjige „Kako je jedna ceduljica srušila MUP“. Autor i urednik publikacije tom prilikom će i razgovarati sa zainteresovanim građanima. Uz poštovanje epidemioloških mera.

    Radi se o knjizi koja je rezultat višegodišnjeg istraživanja, a objavljivanje je realizovano u okviru projekta Vladavina prava (ili političke korupcije) u Srbiji na primeru MUP-a. Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija. Ovo je drugi deo edicije koja je započeta naslovom Oči u oči sa političkom korupcijom.

    Izdavač publikacije je pančevačka organizacija Institut za istraživanje korupcije Kareja.

    „Pokušao sam da sa više aspekata osvetlim političku korupciju. Ova studija smešta je u širi društveni kontekst kao odraz njenog uticaja na vladavinu prava“, objašnjava autor Siniša Janković. „Za tu, na prvi pogled suvoparnu temu, opredelio sam se sagledavši njen aktuelni društveni, ali ne zanemarujući ni naučni značaj. Ipak, teorija će ostati u drugom planu. Time ne umanjujem njen značaj, već je ostavljam onima koji o njoj više znaju.“

    Urednik publikacije je dr Predrag Petrović programski direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP). Stručni konsultant je Zlatan Vulić, nekadašnji sudija i inspektor privrednog kriminaliteta, sada advokat. Partneri na realizaciji projekta su i organizacije Narodni Parlament iz Leskovca i Građanska akcija Pančevo.

    Promocija projekta o vladavini prava simbolično je počela u selu Kukulovce (kod Leskovca) poznato po protestu pred izbore u junu 2020. godina, kada su prvo odbili da glasaju a nakon što im je vlast ispunila obećanje pristali. O daljim promocijama ćemo na vreme obavestiti medije i zainteresovane građane. Publikacija neće biti u prodaji, ceo tiraž biće podeljen na promocijama ali se zainteresovani za publikaciju mogu javiti i na mejl adresu [email protected]

    Siniša Janković je policijski inspektor u penziji. U MUP-u je radio 31 godinu, najduže najduže na poslovima suzbijanja privrednog kriminaliteta. Bio je član radne grupe MUP-a koja je istraživala 24 sporne privatizacije. Na Pravnom fakultetu Univerziteta Novi Pazar, bio asistent na predmetu privredni kriminalitet.

    Sada je predsednik UO Udruženja Institut za istraživanje korupcije Kareja.

    Autor je više radova iz oblasti političke korupcije, kao i dve knjige iz ove oblasti, Oči u oči sa političkom korupcijom i knjige Kako je jedna ceduljica srušila MUP. 

     

    Radi se o knjizi koja je rezultat višegodišnjeg istraživanja, a objavljivanje je realizovano u okviru projekta Vladavina prava (ili političke korupcije) u Srbiji na primeru MUP-a. Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo, Srbija. Ovo je drugi deo edicije koja je započeta naslovom Oči u oči sa političkom korupcijom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo