Kocke na prangiji
Društvo

PANČEVO: Kocka do kocke - krug

Izvor: 
013info Uto, 22/10/2019 - 13:07

Kako od niza kocki napraviti krug? Prvo iz kruga izvadite kocke, nađete prangiju u parku (tek da vam njena kružna ploča posluži kao šablon), a onda poređate kocku do kocke i eto.

Eskperiment nije sasvim uspeo, krug nije pravilan, premda su kocke izvađene iz kruga. U krugu je ostala rupa nepravilnog oblika.

Mesecima unazad grupa građana (imamo nezvaničnu informaciju da su to naši najmlađi sugrađani) imaju sasvim neobičnu zabavu. Iz okoline "kruga" u Gradskom parku vade kamene kocke i seju ih svuda unaokolo. Jedno vreme smo ih nalazili ispred nekadašnjeg hotela "Sloboda", pompezno najavljenog kao budući "Carev dvor", i po žbunju u parku. Sad su naši mladi umetnici bili nešto kreativniji, pa su rešili da modernizuju čuvenu prangiju iz Gradskog parka.

Nadamo se samo da se neko od slučajnih prolaznika neće nepažnjom povrediti ako uleti u novonastalu rupu. Možda bi matematičari mogli, kada već niko drugi neće, da opet, eksperimenta radi, vrate kocke u okolinu "kruga" i time dokažu da se kocke ipak savršeno uklapaju u krug.

Kocke u krugu park
kocke_u_krugu_1.jpg

 

Kocke na prangiji
kocke_u_krugu_2.jpgMarketingNajnovije vesti