• PANČEVO: Konačno gotovi radovi u dvorištu Američkih zgrada

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Maja Vitman, gradska menadžerka, obišla je dvorište u Američkim zgradama i naglasila da je od velikog značaja bila direktna komunikacija sa sugrađanima koji su svakodnevno aktivno pratili radove i imali niz dobrih sugestija i primedbi i da se veliki broj tekućih problema rešio upravo implementiranjem pomenutih sugestija:

    Radovi u ovom delu su, sudeći po građevinskoj tabli, još 4. januara.

     

    – Nakon 60 godina od izgradnje stambenih objekata u dvorištu Američkih zgrada, nije bilo značajnih ulaganja. Ovo je kapitalna investicija, ali ne samo u finansijskom pogledu izvedenih radova finansiranim direktno iz budžeta grada, već i kapital koji se meri zadovoljstvom ljudi koji ovde žive. Indirektno izvedenim radovima podignuta je i vrednost same imovine vlasnika stanova. Među najvećim problemima dvorišta u Američkim zgradama je bila nedostajuća atmosferska kanalizacija. Usled padavina voda nije imala kuda da otiče. Devastiran asfalt, betonske ploče, javno osvetlenje bilo je besmisleno i popravljati. U dvorištu nije bilo pešačkih staza, uređenih parking mesta, a do zelenog ostrva često se nije moglo doći. Celokupnom rekonstrukcijom smo sve ove nedostatke otklonili, rekla je gradska menadžerka.

    Ona je dodala i da je radovima rekonstruisana vodovodna mreža, fekalna kanalizacija i izgrađena kompletno nova kišna kanalizacija.

    – Kišna kanalizacija je spojila dvorište duž Ulice Branka Radičevića na recipient u Ulici Svetozara Miletića. Postavljeno je 13 novih stubova javnog osvetlenja i zadržana su tri stara. Na rasveti dečjeg igrališta dodatno ćemo poraditi. Pokazalo se da je osvetljaj manji zbog zadržavanja krošnji postojećih stabala. Orezivanjem bi uticali na umanjenje hladovine na dečijem igralištu, što nismo želeli. Najverovatnije ugradnjom lira će problem biti rešen, ali to će struka najbolje proceniti. Radovi su nešto duže trajali zbog problematike sa podzemnim instalacijama, te smo posebno zadovoljni radovima celokupne saobraćajnice sa pešačkim stazama. U međuvremenu smo imali dva puta intenzivne pljuskove, praktično je izvršena proba i nova atmosferska kanalizacija je pokupila svu vodu. Postavljena je nova saobraćajna signalizacija što je izuzetno važno za bezbednost svih učesnika u saobraćaju i zato smo ugradili 250 sigurnosnih stubića kao dodatnu zaštitu. Izgrađeno je 42 parking mesta, od je čega 4 parking mesta za potrebe lica sa invaliditetom. Takođe, sa gornjeg parkinga iz pravca Ulice Branka Radičevića uradili smo rampu kako bismo omogućili ljudima u kolicima i majkama sa bebama lakšu komunikaciju. Najlepše je dečje igralište sa tartan podlogom, kao i dva stola za šah sa klupama. Imamo i dodatnih zahteva da postavimo ljuljaške i klackalice. U saradnji sa JKP “Zelenilom” videćemo u narednoj godini i da taj sadržaj uradimo. U jesenjem periodu, krajem oktobra ili u novembru, kako vremenski uslovi budu diktirali, izvešće se radovi na ozelenjavanju. Vodili smo računa o mobilijaru. Nadamo se da će ih građani čuvati, ovim putem i apelujemo na njih. Mobilijar je odabran sa puno pažnje. Postavljeno je 12 klupi sa naslonom, 6 bez naslona i 10 korpi za otpatke. Uklonjeno je nekadašnje zeleno ostrvo, te smo obeležili 4 mesta za kontejnere i mogućnost pristupa vozilu JKP ”Higijena”. Građani su se takođe obratili i sa zahtevom za zoniranje parking mesta, što smatramo za apsolutno opravdanu inicijativu, rekla je Maja Vitman.

    Maja Vitman, gradska menadžerka, obišla je dvorište u Američkim zgradama i naglasila da je od velikog značaja bila direktna komunikacija sa sugrađanima koji su svakodnevno aktivno pratili radove i imali niz dobrih sugestija i primedbi i da se veliki broj tekućih problema rešio upravo implementiranjem pomenutih sugestija:

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]