• Pančevo, Kovin i Kovačica traže da sateliti pronađu gde cure vodovodi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Regionalna razvojna agencija Južni Banat početkom oktobra raspisala je javnu nabavku za usluge satelitskog monitoringa i otkrivanja curenja vode i mikrolociranja terenskih gubitaka na mreži vodosnabdevanja na teritoriji Grada Pančeva i opština Kovin i Kovačica.

    Rok za izvršenje ove usluge je 60 dana od uvođenja u posao, a način izvršenja je “jednokratno, u tri štampana primerka i jednom primerku u elektronskom obliku”.

    Od izvođača se očekuje satelitka slika veličine 3500 kvadratnih kilometara uz korišćenje algoritma za daljinsko otkrivanje verovatnih lokacija curenja vode ispod površine zemlje na osnovu analize mikrospektralnih satelitskih slika, navodi se u konkursnoj dokumentaciji i dodaje  da će u korelaciji sa GIS podacima vodovodne mreže obezbediti tačnosti verovatnih curenja vode od -/+ 60 metara i to na dubini od 3 metra.

    Dodatni uslov ponuđaču za ovu interesantnu uslugu je da je u periodu od tri prethodne godine “savesno i pošteno i u svemu u skladu sa svojim ugovornim obavezama, izradio najmanje dve analize područja vodosnabdevanja na osnovu satelitskih snimaka”.

    Ponude se podnose do 16. oktobra, a za taj dan zakazano je i njihovo otvaranje.

    Regionalna razvojna agencija Južni Banat početkom oktobra raspisala je javnu nabavku za usluge Satelitskog monitoringa i otkrivanja curenja vode i mikrolociranja terenskih gubitaka na mreži vodosnabdevanja na teritoriji Grada Pančeva i opština Kovin i Kovačica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo