makete u muzeju
Društvo

PANČEVO: Maketari iz Pančeva osvojili 22 medalje na 8. Aleksić kupu

Izvor: 
013info Pon, 25/10/2021 - 22:46Od 18. do 23. oktobra žitelji Pančeva imali su priliku da u galeriji Narodnog muzeja Pančevo pogledaju izložbu maketa u organizaciji maketarskog kluba Dr Vladimir Aleksić “Od poraza do pobede – Naši krajevi u Drugom svetskom ratu 06.04.1941 – 06.10.1944” na kojoj je prikazano 78 maketa aviona, vojnih vozila i figura vojnika svih zaraćenih strana.

Poslednjeg dana izložbe 23. oktobra, u Narodnom muzeju  održano je međunarodno takmičenje maketara 8. Aleksić kup.

Na takmičenju je učestvovalo više od 50 takmičara iz Srbije (iz Novog Sada, Beograda, Niša, Vrbasa, Vršca, Kule, Zemuna, Kraljeva, Čačka, Užica, Stare Pazove i Pančeva), Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Bijeljina i Bajaluke) i Grčke (Arta i Janjina) koji su u raznim takmičarskim kategorijama izložili 226 takmičarskih maketa.

 

Članovi MK "Dr Vladimir Aleksić" su osvojili 22 medalje različitog sjaja.

Juniori su osvojili 15 medalje i to Dušan Velimirov bronzanu medalju, Vukašin Ciganović dve zlatne, dve srebrne i bronzanu, Nikola Ciganović tri zlatne i dve srebrne Dejan Egić – zlatnu i srebrnu medalju i Viktor Stević srebrnu i bronzanu.

U kadetskoj kategoriji je Petar Cvetković je osvojio dve zlatne i dve srebrne medalje.

Senior Dejan Cvetković je osvojio tri srebrne medalje.

 

 

Pored izložbenog dela manifestacije, učesnici su imali prilike da se upoznaju sa istorijom Pančeva obilaskom grada sa reke u organizaciji Turističke organizacije Pančeva, obilaskom muzeja “Kluba ljubitelja železnice” u poznatom “vagonu” i avio postavke Dragana Kolundžića u Kovačivci. Učesnici i posetioci takmičenje, među kojima su bili i izviđači odreda “Nadel“ iz Starčeva i odreda “Crne Rode” iz Pančeva kao i učenici OŠ “Isidora Sekulić” iz Pančeva, imali su priliku da posete promocije dve knjige autora Aleksandra  Radića i Dejana Getejanca.
MarketingNajnovije vesti