autobuska sedišta Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Mehaničari ATP-a prekinuli protest i počeli da popravljaju autobuse, ali normalizacija saobraćaja tek od sutra

Izvor: 
Dragan Vukašinović Uto, 10/12/2019 - 11:12

Kako nezvanično saznajemo u ATP-u, normalizacija gradskog i prigradskog saobraćaja može se očekivati tek od sutra, iako su mehaničari u garaži ovog preduzeća juče popodne prekinuli višednevni protest.

Oni su se na posao vratili nakon usmenog obećanja direktora Bojana Bojanića da će im u toku dana biti isplaćeno po 30.000 dinara pomoći šo je iznos koji su u poslednja tri meseca dobili i vozači. Nakon toga je osposobljeno za saobraćaj nekoliko autobusa koji su imali lakše kvarove, a posle 14 časova je uplaćen obećani novac.

Od radnika zaposlenih u garaži ATP-a smo saznali da su novac dobili samo mehaničari, iako je zahtev Samostalnog sindikata bio da se on uplati svim zaposlenima. Uprkos tome, mehaničari su se vratili na posao.

Saznejemo nezvanično i da su u subotu čelni ljudi Saga transa, jednog od vlasnika budućeg preduzeća koje će naslediti ATP, održali sastanak  sa desetak mehaničara iz ATP-ove garaže na koje buduća firma računa. Njima su tom prilikom u prisustvu direktora Bojanića obećane plate znatno više od sadašnjih i saopšteno im je da se na njih računa u novom preduzeću.

Na izjašnjavanju zaposlenih krajem novembra doslovno 90 procenata njih se opredelilo da uzme otpremninu i napusti ATP.
MarketingNajnovije vesti