Foto: GU Pančevo
Društvo

PANČEVO: Muzička škola osvojila prvo mesto - prikupila najviše otpada za reciklažu po učeniku

Izvor: 
013info Uto, 14/12/2021 - 14:49


Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, posetila je Muzičku školu “Jovan Bandur” u Pančevu povodom nagrade koju su dobili učestvujući u akciji “Sakupi uštedi, videćeš da vredi”:

– Za osnovne i srednje škole u ovoj godini izdvojeno je preko 15 miliona dinara. Mnogo toga je urađeno, a ovo su neki poslednji radovi, zamena krovnih prozora u Muzičkoj školi, za šta je odvojeno oko 500 hiljada dinara. To nije jedini razlog zbog koga smo danas tu, u Muzičkoj školi. Razlog je i to što su oni osvojili prvo mesto u akciji “Sakupi uštedi, videćeš da vredi”. To je akcija Sekretarijata za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva i JKP “Higijene”, čiji je cilj da se podigne ekološka svest dece, učenika. Učestvovalo je 27 škola sa teritorije grada Pančeva, a Muzička škola je osvojila prvo mesto, što znači najviše prikupljenog otpada za reciklažu po učeniku. Oni su kao nagradu dobili 150 hiljada dinara i kupili su jedan muzički instrument.

Mihajlo Jović, direktor Muzičke škole “Jovan Bandur”, zahvalio se na podršci i razumevanju grada Pančeva, saopšteno je na gradskom sajtu.

– Od sredstava koja smo dobili od grada Pančeva mi smo uspeli da promenimo sve krovne prozore, koji su bili u jako lošem stanju. Što se tiče ove nagrade koju smo dobili, ja mogu samo da pohvalim učenike i da se zahvalim što su bili tako pedantni, da skupljaju otpadni materijal, zahvaljujući kojem smo dobili određena sredstva od kojih smo kupili jako bitan instrument trubu, solistička truba koju nikada Muzička škola nije imala, a bila joj je potrebna.
MarketingNajnovije vesti