Diskusija kod platana
Društvo

PANČEVO: Na diskusiji "kod platana" građani istakli da gradske institucije i donosioci odluka ne rade u interesu građana i da se zakoni krše ili ne primenjuju

Izvor: 
013info Ned, 10/10/2021 - 19:59Dvadesetak Pančevaca danas je "kod platana" u Miloša Obrenovića diskutovalo o "bezbednosti građana i radu nadležnih institucija na primeru posečenog platana" na tribini koju su organizovali  SINHRO , CETRA , Kareja Nvo i Inicijativa Odbranimo Teslu Pančevo.

Građani su popunili anketu, a ispred SINHRO Hub-a okupljene je pozdravio Nikola Ćurčin i objasnio prirodu projekta koji realizuju u saradnji sa CETRA-om i započeo diskusiju koju je dalje vodio Siniša Janković iz Instituta Kareja.

Pitanja o kojima se diskutovalo bila su:

  • Da li ste se osećali bezbedno kada je platan nelegalno posečen?
  • Zašto su građanske straže kod platana bile potrebne?
  • Koja je uloga nadležnih (MUP, komunalna milicija, inspekcije) i da li ste zadovoljni reakcijama?

 

Posebno je apostrofirana situacija oko seče platana i analizirane su radnje pre i posle, ali su prisutni istakli i drugu situaciju, kad su se uznemirili jer su u tom delu rada kopali radnici koji su postavljali telekomunikacione instalacije, a na lice mesta su, kako su rekli, došli bez radnog naloga.

Sudeći po onome što smo čuli građani nisu zadovoljni pre svega postupcima i reakcijama nadležnih gradskih službi i policije. Stav je da se ne osećaju bezbedno jer mnoga njihova pitanja ostaju bez odgovora, a reakcije su spore i često praćene neljubaznošću onih koji sa njima komuniciraju.

O ovoj diskusiji - tribini mišljenje su dali i iz Inicijative "Odbranimo Teslu".

- Još jednom je potvrđeno da gradske institucije i donosioci odluka ne rade u interesu građana i da se zakoni krše ili ne primenjuju. Što za posledicu ima degradiranje kvaliteta življenja i disfunkcionalnost našeg grada. U slučaju posečenog platana u ul. Miloša Obrenovića bi značilo i dodatni kolaps u saobraćaju i ugrožavanje bezbednosti stanovnika našeg naselja jer se redovno u blizini dešavaju saobraćajni incidenti sa tedencijom rasta, saopšteno je iz Inicijative na njihovoj FB strani.

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti