• PANČEVO: Na Fejsbuku se pojavio poziv na protest protiv seče drveća u parku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na društvenim mrežama pojavio se poziv na protest protiv seče drveća u gradskom parku. Želju da prisustvuje događaju pod nazivom „Protest: Zaustavimo seču parka!“ koji je napravljen na Fejsbuku pokazalo je više od 300 ljudi. Protest je zakazan za nedelju u 18 sati, kako mapa pokazuje na platou ispred Gradske uprave.

    – Zaustavimo seču parka! Tražimo detaljne informacije o projektu uređenja parka i zaustavljanje svake eventualne seče stabala i drveća, kaže se u pozivu na ovaj „događaj“.

    Za vreme protesta Udruženje građana „Pančevo nije rupa“ organizovaće peticiju protiv smanjenja pešačke zone zbog proširenja garaže i uvođenja saobraćaja za motorna vozila, poništenje odluke da se u ulici Zmaja Jove Jovanovića do žandinjera uvede saobraćaj motornih vozila.

    – Takođe u ovu peticiju uključujemo zasađivanja uništenih zelenila u gradskom parku od strane nadležnih organa! Zato što Pančevo nije rupa koju će ova vlast da uništava svojim postupcima, kaže se u saopštenju ovog udruženja.

    Na ivici gradskog parka isečeno je nekoliko stabala, uklonjene su svetiljke i žardinjere, radi se i na uklanjanju bašte ispred bivšeg Hotela „Sloboda“, a nesuđenog „Carev dvor“. Kako nam je objašnjeno to su pripremni radovi za proširenje parkinga kod Gradske uprave, a sve je deo projekta koji uključuje i rekonstrukciju Njegoševe i dela gradskog parka.

    Nezvanično saznajemo da novih naloga za seču stabala u parku nema. 

     

    Na društvenim mrežama pojavio se poziv na protest protiv seče drveća u gradskom parku.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo