• PANČEVO: Nagrađeno Udruženje „Na pola puta“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas je Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) dodelila Prvu nagradu Udruženju „Na pola puta“ na konkursu J=DNAKI, za inkluzivan/inovativan program, a za projekat „Mladi sa intelektualnim teskoćama u svetu interneta“, koji je realizovan 2020.godine.

    Nagrada je uručena u Gradskoj upravi Pančeva, uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave i predstavnika drugih organizacija koja se bave osobama sa invaliditetom na teritoriji grada Pančeva.

    Ova nagrada se dodeljuje u tri kategorije: J=DNAKI u inkluzivnom/inovativnom programu J=DNAKI u sprečavanju diskriminacije J=DNAKI u pristupačnosti.

    – Na projektu „Mladi sa intelektualnim teskoćama u svetu interneta“ mlade osobe sa intelektualnim teskoćama (OSIT) bile su angažovane kao edukatori obuke koja je održana za preko 100 korisnika u 5 gradova u Srbiji. Takođe OSIT su bile autori priručnika „Razmisli pre nego što klikneš“ koji je izrađen u formatu lakom za čitanje i namenjen je populaciji sa intelektualnim teškoćama. Sve ovo, ali i činjenica da su OSIT bile radno angažovane na projektu i da su za to dobile honorar, ovaj projekat čine inovativnim i inkluzivnim, rekla nam je izvršna direktorka Udruženja „Na pola puta“ Marina Kurilj.

     

     

     

    Danas je Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) dodelio prvu nagradu Udruženju „Na pola puta“ koju je udruženje osvojilo na konkursu J=DNAKI, za inkluzivan/inovativan program, a za projekat „Mladi sa intelektualnim teskoćama u svetu interneta“, koji je realizovan 2020.godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Uskršnji bazar do 28. aprila

    U četvrtak, 25. aprila, otvorena je manifestacija „Uskršnji bazar“ koju organizuje Udruženje žena „Pančevke – Gornji Grad“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva, uz […]

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]