Skup Sindikata Pravda
Društvo

PANČEVO: "Naš zadatak je borba za prava radnika" - Sindikat Pravda skupom ispred Petrohemije obeležio 20 godina postojanja

Izvor: 
013info Pet, 01/07/2022 - 16:46Članovi Sindikata Pravda iz Pančeva okupili su se danas ispred Upravne zgrade Petrohemije kako bi obeležili dvadest godina postojanja.

Po najvećoj žezi ovom skupu je prisustvovalo stotinak radnka četiri preduzeća.

- Prvi put od našeg osnivanja stojimo zajedno - radnici Higijene, Vodovoda, Zelenila, Petrohemije. I mislim da i u budućnosti možemo samo tako, zajedničkim snagama do ciljeva. Okupili smo se danas ispred fabrike u kojoj je pre 20 godina osnovana organizacija ćiji je osnovni zadatak borba za prava radnika, rekao nam je predsednik Gradskog sindikata Pravda Slavko Mitrović.

Od osnivanja do danas Sindikat Pravda okupio je radnike iz četiri preduzeća i time dobio veliki uticaj i reprezentativnost u Pančevu, a samim tim i mogućnost pregovora.

- Ogroman broj radnika koji se pridružio našem sindikatu, jasan je pokazatelj i smernica da Pravda ima jasno definisane ciljeve, a to je borba za prava radnika u svim segmentima delovanja. U narednom periodu Sindikat Pravda ima za cilj da omasovi svoje članstvo i broj preduzeća u kojima će imati svoje predstavnike i da time osnaži svoj uticaj na sve privredne segmente društva, istakao je Mitrović.

 

 
MarketingNajnovije vesti