• PANČEVO: Ne palite biljne ostatke

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da ne pale biljne ostatke jer zbog toga često dolazi do nekontrolisanih požara na otvorenom koji nanose veliku materijalnu štetu, a dovode i do stradanja ljudi.

    Imajući u vodu period sazrevanja strnih useva i žetvene radove, kao i ocenu povećane opasnosti od nastanka požara, ugrožavanja neovršenih strnih useva i poljoprivrednih mašina, kao i značaj žetvenih radova upućuje se upozorenje – apel svim učesnicima žetvenih radova na preuzimanju preventivnih mera da od požara ne dođe. U periodu sazrevanja i za vreme žetve zabranjeno je paljenje i upotreba otvorene vatre u blizini useva.

    Naime, žetva i transport strnih useva i slame može se obavljati tehnički ispravnim poljoprivrednim mašinama i transportnim sredstvima, uz uslov da su snabdeveni odgovarajućim hvatačima, razbijačima i progušivačima varnica. Takođe, kombajni moraju biti snabdeveni ispravnim aparatom za gašenje, ašovom i lopatom.

    Pri obavljanju žetve i prevoza strnih useva i kamarisanja slame zabranjeno je pušenje i korišćenje sredstava sa otvorenim plamenom. 

    Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da ne pale biljne ostatke jer zbog toga često dolazi do nekontrolisanih požara na otvorenom koji nanose veliku materijalnu štetu, a dovode i do stradanja ljudi.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo