• PANČEVO: „As” – nekadašnje utočište „golupčića”, a danas samo još jedno ruglo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sredovečni i oni malo stariji Pančevci dobro se sećaju jednog od prvih kafića, koji se nalazio u Ulici dr Svetislava Kasapinovića, nadomak tamiškog keja, i zvao se kratko i jasno  – „As”.

    Ovaj lokal imao je nešto manji prizemni prostor, gde se, pored šanka, nalazilo tek nekoliko stolova, dok je na spratu bilo raspoređeno šest povećih separea.

    „As” je važio za mirnu, može se reći, romantičnu luku za mnoge golupčiće ili one koji su to u tamošnjoj suptilnoj zagašenoj atmosferi tek postajali.

    Međutim, pojavom drugih ugostiteljskih objekata i, naročito, s krizom devedesetih godina prošlog veka, lokal se gasi i odlazi u zaborav.

    Nikad više nije otvaran, iako je bilo nagoveštaja, ali su za tako nešto nepremostiva prepreka bili neraščišćeni imovinsko-pravni odnosi.

    Tako je sve do danas, pa „posmrtni ostaci” nekadašnjeg „Asa” svakodnevno iritiraju ljubitelje estetike, koji tuda prođu, ali i ponekog podsete na stare ljubavi…

     

    Sredovečni i oni malo stariji Pančevci dobro se sećaju jednog od prvih kafića, koji se nalazio u Ulici dr Svetislava Kasapinovića, nadomak tamiškog keja, i zvao se kratko i jasno  – „As”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]