Foto: NIS
Društvo

PANČEVO: NIS zaustavlja Rafineriju zbog planskog održavanja - u radove će biti uloženo 470 miliona dinara

Izvor: 
013info Sre, 03/03/2021 - 13:19

Nafna industrija Srbije danas je saopštila da će u Rafineriji nafte Pančevo u martu biti sprovedena planska obustava tokom koje će se izvoditi radovi na čišćenju, reviziji i sanaciji opreme, kao i investicioni projekti na većini procesnih postrojenja, koji će omogućiti poboljšanje opreme i njen pouzdaniji rad. Navedeno je da se vrednost investicionih projekata, zajedno sa projektima investicionog održavanja, procenjuje se na 470 miliona dinara.

“Sve aktivnosti biće izvedene u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima bezbednosti na radu”, istakao je NIS.

Zbog pomenutih aktivnosti biće zaustavljena proizvodnja u svim najvažnijim postrojenjima Rafinerije.

“Povećan obim proizvodnje u prethodnim mesecima omogućio je da se obezbede neophodne zalihe koje garantuju nesmetanu otpremu i uredno snabdevanje tržišta svim vrstama derivata tokom obustave rada postrojenja”, navodi NIS.  

Precizira se da će ključne aktivnosti biće obavljene na postrojenju  S-44501 (Klaus) u cilju povećanja pouzdanosti rada postrojenja.

“Značajni investicioni radovi  planirani su i na postrojenju za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FCC kompleks), kao i na postrojenju Atmosferske destilacije. Takođe, biće realizovan i niz ranije usaglašenih tehničko-tehnoloških izmena u cilju povećanja energetske efikasnosti rafinerije i poboljšanja rada prerađivačkog kompleksa tokom leta”, saopštila je ova kompanija.

Tokom planskog zastoja, na radovima u Rafineriji biće angažovano više od 250 zaposlenih NIS-a i eksternih izvođača.
MarketingNajnovije vesti