Autobusi Pantransport
Društvo

PANČEVO: Novom računicom do konačne cene studentske karte

Izvor: 
013info Pet, 04/11/2022 - 13:23Cena  studentske i đačke mesečne karte na liniji Pančevo-Beograd iznosiće 3.900 dinara, saopšteno je danas na konferenciji za novinare, na kojoj su se obratili gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i direktor Pantransporta Voja Savičić.

Savičić je naveo da se Pantransport, kao i svi ostali prevoznici, u poslednje dve godine sauočava sa problemima u poslovanju, prvo zbog pada broja putnika zbog epidemije koronavirusa, a zatim i zbog rusko-ukrajinske krize, koja je dovela do povećanja cena svih inputa neophodnih za poslovanje, a pre svega goriva.

- Analizirajući sve činjenice, i imajući u vidu da moramo da održimo stabilnost i pouzdanost sistema koja je sada na visokom novou, jer Pančevo ima jedan od najboljih prevoza u zemlji, doneli smo zajedničku odluku da od 25. novembra, cena mesečnih studentskih i đačkih karata na liniji Pančevo-Beograd, iznosi 3.900 dinara, umesto 5.500. dinara. Takođe, 3.000 dinara će biti karta za decu čiji su roditelji korisnici dečjeg dodatka, kao i za porodice koje imaju više od jednog deteta koji su korisnici usluga Pantransporta.

Stevanović je ovom prilikom naglasio da će Pančevo nastaviti da regresira prevoz redovnim studentima, onima koji prvi put upisuju godinu, ne koriste dom, niti državne kredite i stipendije, ili neki drugi vid državne pomoći pri studiranju.

Grad će vrlo brzo raspisati konkurs za regresiranje studenata, Svaki student koji bude ispunio uslove, od januara 2023. godine će dobijati 2.000 dinara na svoj račun. 
MarketingNajnovije vesti