• Pančevo objavilo spisak teritorija gde će se voditi borba protiv komaraca, krpelja i deratizacija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad Pančevo raspisao je javnu nabavku za zaključenje okvirnog sporazuma za usluge suzbijanja komaraca i deratizacije. Rok za podnošenje ponuda 13. septembar kada će biti i otvaranje ponuda, a posao se realizuje najkasnije do kraja ove godine.

    U ovom pozivu definisano je i područje borbe – teritorije grada Pančeva gde će biti suzbijani komarci odnosno ono što će biti deratizovano.

    Prvo se definiše da su u pitanju sva naseljena mesta “ i ulazi, podrumskie prostorije, kotlarnice, podstanice toplovoda i druga mesta” na osnovu naloga Naručioca – odnosno grada Pančeva.

    Što se krpelja tiče opšti napad na njih predviđen je na lokalitetima zelena površina iza JP pumpe na putu prema kvantaškoj pijaci, zelena površina oko pruge i železničke stanice (kod Tamiša),zelene površine Stare Barutane, park Narodna bašta, šetalište uz Tamiš, groblje -put prema Vršcu, sportski centar i park Misa, zelene površine kod Kasarne uz kanal (Stevica Jovanović), novo groblje prema Kovinu, zelene površine oko obdaništa “Pupoljak”, zelene površine oko “Nove Utve”, zelene površine od firme “Almex” Pančevo do “Utve” (leva strana i desna strana), Ulica Marka Kulića od stanice za punjenje plinskih boca do košarkaških igrališta, zelene površine oko Silosa i kafića kod šetališta, šetalište Tamiš leva strana nasipa do metalnog hangara i GIP-a, šetalište Tamiš leva strana nasipa od metalnog hangara do firme “Brodoremont Pančevo”, zelene površine uz ogradu groblja u ulici Braće Jovanović do firme “Vododovod i kanalizacija” , zelene površine od JKP “Higijena” do perionice Dobrić (Novoseljanski put), zelene površine oko škola i vrtića u gradu Pančevu i naseljenim mestima, lokacije u Jabuci, Glogonju, Banatskom Novom Selu, Starčevu, Omoljici, Dolovu, Ivanovu, BAnatskom Brestovcu i Kačarevu.

    Za deratizaciju o gradskom trošku naciljano je ukupno 17.658 kuća i stanova u selima, najviše u Starčevu – 2734 a najmanje u Ivanovu – 634, i još 13.000 staništau samom gradu Pančevu.

    U dokumentaciji se navode i podaciji gradskog JKP GSA koji zna da je okvirni broj kolektivnih stambenih zgrada u Gradu Pančevu do 1,3 hiljade, a stambenih kuća do 13.000.

    Posebno se navodi da u Banatskom Brestovcu navodi romsko naselje  na 2,5 ha sa 16 domaćinstava, seoska deponija 2,5 ha, -pravoslavno groblje 2,6 ha, islamsko groblje 0,2 ha i katoličko groblje 2,1 ha.

    Za Kačarevo se navodi da postoji  oko 2.500 objekata i da mesna deponija obuhvata prostor od 250.000 kvadrata i da je veoma blizu naselja “ tako da je prostor između deponije i prvih naseljenih kuća veoma ugrožen, a on obuhvata oko 180.000 kvadrata”. Kaže se da “postoji divlja deponija na kraju Radničke ulice u Kačarevu, od oko 2.000 kvadrata a sve obodne ulice koje se graniče sa poljem su ugrožene od strane glodara”.

    U Banatskom Novom Selu navode se “nehigijenska stambena naselja” na kraju ulice 3. oktobra (10 kuća) – 4 hektara, na kraju ulice JNA (4 kuće) – 1 hektar.

    Na prostoru Jabuke targetira se deo Ribarske i Tamiške ulice – oko 100 domaćinstava, kao i neuređene površine: seoska deponija, ulaz u selo iz pravca Pančeva, duboki kišni kanal za drenažu i parcele oko groblja, a uz to tu su i neuređene zelene površine: kraj ulice Vinogradarske u pravcu ulica Save Kovačevića i 27. marta – 5 hektara, deo ulice Vašarske kod železničke stanice – 6 hektara, ugao ulica Dositeja Obradovića i Bratstva jedinstva – 1 hektar.

    Površine koje se navode za Starčevo su: Somborska 10 ari, Ive Andrića 8 ari, Partizanski put, desna strana kod ambara AD „ Vojvodina “ 15 ari, potez stare ciglane iza stadiona FK „ Borac “( ul Pančevački put ) 20 ari, kao i nehigijenska naselja.

    Na teritoriji naseljenog mesta Pančevo u popisu ovog javnog poziva su : Mali London ( 70 kuća ) – naselje sa obe strane obilaznice Pančevo -Beograd ( magistralni put E 70 ) između nasipa, Krznara – ( 15 kuća )- naselje na Potamišju, između Krznare i stare deponije na Tamišu, Ciglana gornja ( 30 kuća ) – naselje sa obe strane pruge Pančevo – Beograd kod stare deponije naTamišu, kao i Kudeljarski nasip – u delu Skadarske ulice ( 10 kuća ), Misa II- naselje u njivama ( 20 kuća ) na 2 – 3 km od gradskog prevoza, u Vojlovici ( 15 kuća ), u  Topoli – u produžetku ulice Toza Marković ( 10 kuća ), u naselju Strelište Utvin Aerodrom- kod fabrike aviona Stara Utva, ulice Marina Držića i Joakima Vujića ( 10 kuća ).

    A u istom pozivu navode i “naseljena mesta”:  Ciganmala BN Selo- u produžetku ulice 3. oktobra do njiva ( 20 kuća ), Čukurmala Dolovo na putu za Deliblatsku peščaru, ulice – Put za pesak,Đure Jakšića,Jona Balana,Creparska i Detelinska ( 70 kuća ), Muzička škola Omoljica -na ulasku u Omoljicu, ulice Savska,Branislava Nušića,Stefana Nemanje i Maksima Gorkog ( 20 kuća ), Kolonija Šumice Starčevo- Somborska ulica, severoistočno od Starčeva ( 20 kuća ), Kutina Banatski Brestovac – pored Ponjavice, na kraju ulice Sonja Marinković ( 15 kuća ) i  Ribarska ulica Jabuka – uz Tamiš (48 kuća ).

     

    Grad Pančevo raspisao je javnu nabavku za zaključenje okvirnog sporazuma za usluge suzbijanja komaraca i deratizacije. Rok za podnošenje ponuda 13. septembar kada će biti i otvaranje ponuda, a posao se realizuje najkasnije do kraja ove godine.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo