Društvo

PANČEVO: Od 78 pacijenata u kovid delu bolnice, 15 iz južnog Banata

Izvor: 
RTV Sre, 01/07/2020 - 16:30Kovid deo Opšte bolnice Pančevo zbrinuo je 78 pacijenata iz različitih delova Srbije od čega je 15 njih iz južnog Banata, izjavio je direktor bolnice Sloboda Ovuka. Dodao je da je preostalo još 25 slobodnih kreveta, ali će do sutra najverovatnije i oni biti popunjeni.

Zasad je ova ustanova namenjena pacijentima kojima ne treba respirator.

Oboleli su smešteni na infektivnom, ušnom i starom grudnom odeljenju gde nemamo razvedene medicinske gasove, pa je dogovoreno da ne smeštamo teške pacijente kojima trebaju respiratori. Ako se situacija bude kompilovala i dalje, razmotrićemo mogućnost da oslobodimo deo kapaciteta novog dela bolnice u kojem postoje gasovi“, rekao je Ovuka.

Dodao je kako pančevačka bolnica ima dovoljno lekara i medicinskog osoblja da brinu o kovid pacijentima, i da se posao organizuje tako da svi oni imaju dovoljno vremena da se odmore između smena.

"Sada su uslovi mnogo teži nego u martu, zbog spoljašnje temperature. Tako da je po četiri sata u skafanderu jako teško izdržati, ali nemamo kud. Zasad imamo dovoljno opreme, ljudi su nam zdravi, što je najvažnije“, naveo je direktor pančevačke bolnice.

U ovoj ustanovi su smešteni oboleli od kovida 19 iz Beograda, Paraćina, Nove Varoši, Loznice i drugih gradova.
MarketingNajnovije vesti