Protest Pančevo 3. maj
Društvo

PANČEVO: Održan protest “1 od 5 miliona” – šetnje nije bilo

Pančevo, Pet, 03/05/2019 - 20:16
Vladimir ĐokovićPosle pauze, u petak popodne je u Pančevu održan protest “1 od 5 miliona” ali ovoga puta bez protestne šetnje. Pred manje od stotinak Pančevaca govorili su Hana Bogdanović, Dragoslav Šumarac - profesor Građevinskog fakulteta u Beogradu i bivši ministar, i Marko Dragoslavić.

Na Međunarodni dan slobode medija govornici su naglasili značaj slobodnih medija u demokratskom društvu, koji su preduslov slobodnih izbora i slobode za građane. Kako je upozoreno u porobljenoj državi Srbiji i mediji su porobljeni.

Glavni ton protesta bio je pozivanje građana da ostanu uporni i aktivni kako bi do promena u Srbiji i došlo a društvo bilo oslobođeno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji još jednom optužen da je na čelu družine koja je zarobila državu, imenovan je javno kao glavni krivac za stanje u Srbiji,a  govornici su se potrudili da pobroje i njegove prve saradnike iz SNS i vrha države Radojičića, Vesića, Stefanovića, Lončara, Zoranu Mihajlović, Vulina i neke druge koji snose značajan deo odgovornosti, kako je rečeno, za stanje u kome se Srbija nalazi.

Od pančevačkih funkcionera javno se govorilo o direktoru bolnice Ovuki koji je navodno otkazivao ranije zakazane preglede pacijenata jer su zaposleni u bolnici morali na miting Vučića i SNS-a, kao i o gradonačelniku Pančeva Saši Pavlovu “drugom čoveku grada” – kako je rečeno od koja je zatražen spisak odbornika SNS-a koji su noć između 13. i 14. aprila proveli u skupštini grada Pančeva gde su “napravili račun za hranu od 100 hiljada dinara”. Pored spiska zatraženo je i da gradski odbor SNS – novcem “nadoknadi ovu štetu” jer građani Pančeva nisu dužni da plaćaju ovakve račune.

Do već tradicionalne šetnje ulicama Pančeva danas nije došlo.
MarketingNajnovije vesti