• PANČEVO: Održana promocija knjige o Isidorinoj školi i promocija Fondacije „Isidorci dobrotvorci“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Promocija monografije o Osnovnoj školi „Isidora Sekulić“ održana je 16. juna u „Dvorištu“. Ovom prilikom održana je i promocija novonastale Fondacije „Isidorci dobrotvorci“. Na promociji su govorili autori Milivoje Vidić, Vanja Jekić, Svetozar Aleksić, Sanja Božić, Nevenka Živković i Dragana Malidžan Vinkić koji su ujedno i osnivači Fondacije.

    Osnovna škola „Isidora Sekulić“ jedna je od retkih škola u Pančevu i okolini koje imaju svoju monografiju. O značaju ove knjige razgovarali smo sa Vanjom Jekić, jednom od autorki monografije.

    Monografija ima izuzetan značaj zato što je ovo prva monografija. Škola je pre tri godine proslavila četiri decenije postojanja, ali je zbog korone tek sada organizovana promocija. Knjiga je specifična po tome što ju je pisalo 6 autora koji i sami čine deo istorije Isidorine škole. Neki kao bivši učenici, bivši zaposleni, a imamo i dva bivša direktora škole, ističe Vanja Jekić za 013info.

    Mada su različitog obrazovanja, autori su u pisanje ove knjige uneli, svako na svoj način, stručnost i emociju.

    U vreme kada su skupljali sredstva za izdavanje monografije, autori i ljudi iz njihove okoline došli su na ideju da osnuju i Fondaciju „Isidorci dobrotvorci“.

    Fondacija je nastala sa ciljem da nagrađuje najbolje učenike Isidorine škole koji su osvajali nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima, da nabavlja školsku opremu i materijale potrebne za obrazovanje učenika i da pomaže u lečenju dece kojoj je potrebna finansijska pomoć, rekao je Milivoje Vidić iz Fondacije „Isidorci dobrotvorci“.

    Promocija je bila izuzetno posećena, a na njoj su prisutni mogli da kupe pomenutu monografiju i na taj način podrže Fondaciju u ostvarivanju ciljeva. Zbog izuzetnog interesovanja, izvesno je i drugo izdanje knjige, a malobrojni preostali primerci mogu se poručiti preko sledećeg broja: 0642881219.

    Nakon završetka promocije, prisutni, mahom bivši Isidorci, iskoristili su priliku za međusobno druženje i druženje sa autorima od kojih su neki činili značajan deo njihovog odrastanja i obrazovanja.

     

     

    Promocija monografije o Osnovnoj školi Isidora Sekulić održana je 16. juna u Dvorištu. Ovom prilikom održana je i promocija novonastale Fondacije Isidorci dobrotvorci. Na promociji su govorili autori Milivoje Vidić, Vanja Jekić, Svetozar Aleksić, Sanja Božić, Nevenka Živković i Dragana Malidžan Vinkić koji su ujedno i osnivači Fondacije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]