Ognjište
Društvo

PANČEVO: "Ognjište" na račun male Lane uplatilo više od milion i 200 hiljada dinara

Izvor: 
013info Sre, 30/09/2020 - 14:47

Udruženje dobrih ljudi "Ognjište" danas je na račun male Lane Jovanović uplatilo 1.231.160 dinara.

- Ovih dana smo pokazali da ništa nije nemoguće onome ko veruje. Uz pomoć prijatelja, kojima se ovom prilikom neizmerno zahvaljujem, organizovali smo više humanitarnih dana, bazara, treninga, crtanja... Tu su i članarine mojih kolega iz Rafinerije Pančevo kao i naši dobrovoljni prilozi, napisao je Slavko Radojičić, predsednik udruženja.

Pre nešto više od godinu dana, kada je osnovano Udruženje, uspelo je da za jednu porodicu sakupi oko 30.000 dinara, a pre par meseci preko 600.000 dinara za našeg malog Pančevca Uroša. Danas je to iznos preko milion dinara.

- Verujem da će i mala Lana uskoro dobiti lek i da će ozdraviti pa da ćemo, po dogovoru sa mama Aleksandrom, otići da se upoznamo sa porodicom Jovanović, napisao je Radojičić.

Lana je rođena sa jakom ocenom 10/10 i izgledala je kao zdrava beba. Tada se činilo da je sve u redu jer je pomerala i ruke i nogice i samo se smejala. Za svakoga bi imala osmeh.

Sa dva i po meseca roditelji primećuju da više ne mrda nogice, da su joj ruke oslabile i brzo su je odveli kod doktora. Upućeni su na dečijeg neurologa i na dalja ispitivanja.

Ubrzo odlaze u bolnicu i tamo ostaju tri nedelje, gde nakon brojnih ispitivanja uspostavljaju dijagnozu – spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Rečeno im je da postoji lek koji će da zaustavi ovu bolest, a porodica je bila jako srećna što je rođena u vreme kada postoji lek.

Imala je pet meseci kada je primila lek koji stopira njenu bolest, što je on to i uradio – samo ju je zaustavio, a Lana je još uvek nemoćna i samo leži u krevecu. Međutim, postoji lek koji može da je izleči, ali je jako skup, toliko skup da roditelji mogu samo da sanjaju da mogu sami da prikupe novac.

Obraćaju se svim ljudima dobrog srca da im pomognu i da zajedničkim snagama prikupimo novac za lek koji će je da je izvuče iz kandži ove opake bolesti i omogućiti joj da se igra, trči i skače sa svojim bratom. Dajmo Lani šansu za detinjstvo i sve njegove čari. Pomozimo da i ona čvrsto stoji na zemlji i da se i njen korak daleko čuje.

Za Laninu životnu bitku! Budimo humani!

Pomozimo Lani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130 IBAN: RS35160600000006991130 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 
MarketingNajnovije vesti