Foto: Gradska uprava
Društvo

PANČEVO: Organizovan prijem za učesnice takmičenja „Srbija u ritmu Evrope”

Izvor: 
013info Sre, 03/06/2020 - 14:38

U Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva organizovan je prijem dece grada Pančeva koja će u televizijskom programu “Srbija u ritmu Evrope” na Prvoj Srpskoj Televiziji predstavljati svoj grad Pančevo i Saveznu Republiku Nemačku.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je pozdravio učesnice koje su mu ovom prilikom poklonile sliku.

Grad Pančevo se i ove godine takmiči na dečijem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“. Ovo takmičenje je najveće dečije muzičko takmičenje u regionu, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću i ima tradiciju dugu već 10 godina. Podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. „Srbija u ritmu Evrope“ je takmičenje koje okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, koja, pored svog grada, predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela i Australije, navodi se na gradskom sajtu.

Svake godine domaćin takmičenja je grad koji je prethodne godine odneo pobedu. Sama pobeda i jeste veliki čin za opštinu koja se naredne godine treba pokazati u najboljem mogućem svetlu, i ugostiti sve ambasadore, gradove takmičare kao i njihove navijače. Na neki način liči na dečije takmičenje „Pesma Evrovizije“, samo u okviru jedne države i njenih gradova ili opština.

Ove godine grad Pančevo će predstavljati Nemačku. Audicije u našem gradu su održane još početkom godine, i odabrani učesnici predstavnici.

Naše tri predstavnice su:

1. Zorana Jovanović, učenica drugog razreda srednje Poljoprivredne škole „Josif Pančić“, i ona će svojim glasom pokušati da pokaže grad Pančevo u najboljem svetlu;

2. Tamara Jakovljević, učenica prvog razreda srednje Baletske škole „Dimitrije Parlić“ i

3. Višnja Malijar, učenica drugog razreda srednje Baletske škole „Dimitrije Parlić“, koje će uz Zoranu plesati.

Pesma koja im je dodeljena je „Glorious“, nemačkog benda „Cascada“ koji je sa ovom pesmom predstavljao Nemačku na Pesmi Evrovizije 2013. godine.

Kako je pesma izuzetno energična i pobedonosna, naše predstavnice će dati sve od sebe da takvu energiju ove godine pokažu na bini u gradu Vranju, prošlogodišnjem pobedniku takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“.
MarketingNajnovije vesti