Društvo

PANČEVO: Pacijenti ne mogu da dobiju telefonom Službu za zdravstvenu zaštitu žena, direktor kaže da samo jedna sestra radi sve

Izvor: 
Telegraf/013info Uto, 08/06/2021 - 13:54Kada ste trudnica, kada vam je potrebna pomoć i pozovete broj telefona Službe za zdravstvenu zaštitu žena  u Pančevu, samo ćete džaba trošiti vreme, piše Telegraf.

Reporteru Telegrafa na broj telefona 309-215 u 9.45 nije se niko javio, kasnije je u 11.36 bilo zauzeto, da bi u 12.15 uzalud zvonilo ponovo.

Hteli su da provere da li je zaista tačna priča da se na telefone niko ne javlja već 20 dana. Uz to, jedna pacijentkinja je podelila sliku sa pulta gde se vidi da je na telefonu podignuta slušalica.

- Juče sam fotografisala u Domu zdravlja Pančevo. Poslednjih mesec dana sam pokušavala da ih dobijem, kao i nekoliko mojih poznanica i niko se nije javio. Pre 3 nedelje sam morala da odem lično da zakažem i tada sam stala sa strane i okrenula njihov broj. Uredno je zvonilo, ali se sestre nisu javile - ispričala je sagovornica Telegrafa.

Direktor pančevačkog Doma zdravlja rekao je za portal 013info da je problem u tome što je osoblje iz Dispanzera za žene angažovano na vakcinaciji, pa je za pultom samo jedna sestra koja radi sve. 

Za sliku na kojoj je podignuta slušalica telefona, direktor kaže da je proverio i da je tada poziv bio na čekanju.

Dr Višekruna je rekao da će pokušati u najskorije vreme da unaprede komunikaciju s pacijentima.

Inače pacijenti ovu službu mogu pozvati i putem mobilnog broja 062 8048079.

Čitateljka Telegrafa dalje objašnjava da je zvanična procedura jeste da zakazivanje pregleda ide preko republickog kol centra.

- Oni kažu da im ginekologija DZ Pančeva nije dostavila termine i da se "kriju" iza korone. Da zovemo direktno njih. Eto šta se desava kad ih zovemo - kaže je pacijentkinja, za Telegraf.

 
MarketingNajnovije vesti