Autobusi Pantransport
Društvo

PANČEVO: Podnošenje zahteva za povlašćeni prevoz do 31. marta

Izvor: 
RTV Sre, 26/01/2022 - 11:08


Pančevo obezbeđuje besplatan javni prevoz na teritoriji grada za sve penzionere, trudnice, porodilje, ali i ostale ranjive kategorije stanovništva i po tome je jedinstvena lokalna samouprava u Srbiji. Podnošenje zahteva za povlašćeni prevoz počelo je u ponedeljak, 24. januara u Gradskom uslužnom centru i trajaće do 31. marta.

U 2021. godini oko 12 i po hiljada Pančevaca iskoristilo je pravo na besplatan gradski javni prevoz. Među njima najviše je penzionera. Od ponedeljka, 24. januara počelo je podnošenje prijava za ovu godinu.

Zahtevi za ostvarivanje prava na povlašćeni prevoz predaju se u Uslužnom centru Gradske uprave.

"Za sve nove korisnike pored popunjavanja ovog zahteva neophodno je da se dostavi očitana lična karta i dokumentacija kojom se garantuje da korisnik ispunjava pravo na povlašćeni javni prevoz. Penzioneri kojih je najviše potrebno je da donesu i poslednji penzioni ček", saopštio je Predrag Živković, član gradskog veća Pančeva zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost.

Korisnici će dobiti potvrdu da ispunjavaju uslove za besplatan prevoz koja se elektronski šalje „Pantransportu“ i nakon toga preuzimaju godišnje karte. Važiće za vožnju po gradu i naseljenim mestima.

Produžen je rok za izdavanje karata za ovu godinu zbog epidemijske situacije.

"Pred nama je više od 2 meseca i pozivam sve sugrađane koji ostvaruju pravo da do 31. marta ove godine iskoriste to svoje pravo i popune zahtev", dodao je Živković.

Besplatne karte iz prošle godine važe do kraja marta.
MarketingNajnovije vesti