autobuska sedišta Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Ponovo „beli" protest u ATP-u. Mehaničari odbijaju da rade, ali se red vožnje zasad ne menja

Izvor: 
Dragan Vukašinović Sre, 04/12/2019 - 12:57

Radnici u garaži Autotransportnog preduzeća Pančevo od juče su u „belom“ protestu zbog neispunjenih obećanja o povećanju zarada, izjavio je Milan Marković, predsednik Samostalnog sindikata u ATP-u.

Precizrao je da su mehaničari prestali da popravljaju autobuse, tako da danas osmorica vozača koji su na smeni nemaju vozila, i dodao kako će se ta situacija samo pogoršavati i na kraju će se odraziti na redovno održavanje linija.  

„Prekjuče su vozači dobili i treću tranšu od po 10.000 dinara pomoći, a niko od ostalih radnika nije dobio ni dinara. Imali smo usmena obećanja od gradonačelnika Saše Pavlova i direktora Bojana Bojanića da će i drugi radnici dobiti solidarnu pomoć, ali nismo dobili ništa“ rekao je Marković.

Dodao je kako se gradonačelnik Pavlov nije odazvao na telefonske pozive, ali mu je sms porukom poručio da se obrati svom direktoru.  Bojanić međutim poslednja dva dana nije u preduzeću.

Voja Savičić, rukovodilac saobraćaja u ATP-u je izjavio kako se ovaj protest mehaničara u garaži nije odrazio na red vožnje, jer preduzeće ima određeni broj ispravnih vozila u rezervi. O tome da li će narednih dana morati da se smanjuje broj polazaka nije se izjašnjavao.
MarketingNajnovije vesti