• PANČEVO: Poskupljuje grejanje?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Cena daljlinskog grajanja u Pančevu od oktobra biće viša za 6,2 odsto, odlučilo je Gadsko veće Pančeva. Nova cena će važiti za domaćinstva kojima se obračun pravi po kvadratnom metru, dok će oni koji imaju kalorimetre i vlalsnici poslovnog prostora plaćati kao i do sada.

    Povećanje je predložilo JKP „Grejanje“, a ovo poskupljlenje obrazloženo je povećanjem cene gasa koju je Srbijagas podigao za čak 29 odsto u odnosu na prethodnu grejnu sezonu.

    Nova  cena je nešto ispod 100 dinara po metru kvadratnom stambenog prostora, što znači da bi vlasnik stana od 65 kvadrata ubuduće plaćao oko oko 300 dinara više nego dosad.

    U obrazloženju „Grejanja“ je navedeno da se cena zagrevanja stanova nije menjala od oktobra 2013. godine, te da je poslednje poskupljenje gasa neminvno moralo dovesti do ovakvog ishoda. Ovo komunalno preduzeće je naglasilo kako je važeća metodologija obračuna cena grejanja dozvoljavala poskupljenje od 10,3 procenta, ali je odlučeno da ono bude „u granicama prihvaljivog“.   

    Da bi ova odluka postala važeća neophodno je da je potvrde odbornici na narednoj sednici Skupštine grada koja bi mogla da bude održana krajem sledeće nedelje.

    Cena daljlinskog grajanja u Pančevu od oktobra biće viša, odlučilo je Gadsko veće Pančeva. Nova cena će važiti za domaćinstva kojima se obračun pravi po kvadratnom metru, dok će oni koji imaju kalorimetre i vlalsnici poslovnog prostora plaćati kao i do sada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo