• PANČEVO: Potraga školaraca u muzeju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Više od 250 mladih Pančevaca ove nedelje je posetilo Narodni muzej povodom Dečje nedelje koja se obeležava u našem gradu.

    Učenici nižih razreda imaju priliku da se uz pomoć aplikacije „Potraga u muzeju“ upoznaju sa ovom gradskom ustanovom kulture. Radi se o interaktivnoj igrici  koja decu vodi kroz postavke muzeja.

    Danas kada smo obišli muzej u obilasku je pomagala i pedagoškinja muzeja Aleksandra Golubov. Ona nam je rekla da danas imaju pet najavljenih grupa osnovnoškolaca koje će obići postavku. Neki će to učiniti prateći aplikaciju, a neki uz njenu pomoć.

    Deca su pažljivo i zainteresovano pratila izlaganje i postavljala pitanja. I svako je imao nekog favorita, nešto što mu se u muzeju najviše dopalo, a najbitnije je da su svašta naučili.

    Interaktivnu igru Potraga u Muzeju napravili su učenici četvrte godine ETŠ Nikola Tesla iz Pančeva u saradnji sa kutosima Muzeja, a igru mogu igrati svi od dece uzrasta 9-10 godina, do najstarijih posetilaca.
     
    Interaktivnu igru Potraga u Muzeju možete skinuti i instalirati na Google play platformi ili ITunes ako imate Apple telefon.
     
    Detaljno uputstvo za instaliranje igre možete naći na stranici:
     
     
     

    Više od 250 mladih Pančevaca ove nedelje je posetilo Narodni muzej povodom Dečje nedelje koja se obeležava u našem gradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]