narodna bašta
Društvo

PANČEVO: Povećavanje spratnosti i otvaranje blokova za izgradnju naspram Narodne bašte?

Pančevo, Sub, 11/03/2017 - 07:45
Vladimir Đoković

Gradsko veće Pančeva se saglasilo pa pančevački urbanisti razmatraju i na papir stavljaju kako bi bilo dobro menjati urbanistički plan Celine 1 koji određuje šta će kako i gde graditi između potkovice pruga i Tamiša.

Razmatra se i povećanje spratnosti objekata i to blok po blok, a jedna od definisanih ideja je i da ta promena bude baš na prostoru naspram Narodne bašte. Postoje inicijative da nova spratnost bude P plus 4. ali to će urbanisti još ceniti. Pratično u nekoliko stambenih blokova između ulica Miloša Trebinjca, Cara Dušana i Cara Lazara.

- Na tom prostoru razmatramo mogućnosti za povećanje spratnosti jer postoje takvi zahtevi. Takođe postoje i ideje da se unutar urbanističkih blokova smanji procenat zelenih površina. – objašnjava Nataša Mitreski odgovorni planer Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva.

Grad Pančevo je definitivno u procvatu stanogradnje. Posle serije višespratnica koje su nikle u Gornjem Gradu nastavlja se sa razvojem Donjeg Grada, a blizina Narodne bašte samo je prednost. 
MarketingNajnovije vesti